Борис Христов: Една успешна презентация е изградена от доверие, аргументи и емоция

Кои са петте фатални грешки спиращи успешните презентации


Вероника Илиева, 31.05.2019 г.


Снимки: Хайлайф


Трите страни на триъгълника за убеждаване на Аристотел: етос, логос и патос, са един от ключовете, които специялния гост Борис Христов, основател на презентационна агенция 356labs и PowerPoint MVP, препоръча да се използват, за да се превърне една презентация в успешна, пред членовете и гостите на срещата на Business Lady Club на 30.05.2019 г.


Ако ви се налага да презентирате често, знаете ли кои са петте фатални грешки, спиращи успешните презентации? Повечето презентатори започват презентацията си в PowerPoint и в този момент обричат презентацията си и пропускат възможности да я направят истински, истински ефективна. Какво пропускат? Какво би следвало да направят, за да направят представянето си на топ ниво?


В събитието Борис Христов разкри 5 неща, които планирани правилно ще донесат и на вас бизнес резултатите, които търсите, по същия начин, по който са го направили за техните клиенти.


Грешка № 1 – Недостатъчно вложено време в презентацията спрямо залога й

Грешка № 2 - Неразбиране от бизнеса от какво е изградена една бизнес презентация

Грешка № 3 – Да започнеш презентацията в инструмента за създаване Power Point или друг.

Грешка № 4 – Неизяснена цел на презентацията

Грешка № 5 – Неизяснен таргет/аудитория на презентацията


С практически примери Борис разкри още много тайни от своята практика на консултант, обучител и създател на презентации в детайлите като каква е разликата между презентация на сцена с говорител и презентация по мейл, кои са въпросите, на които трябва да отговаря презентацията, как да се задържи вниманието на аудиторията, настоящият стандарт за презентации 16:9, как да се репетира изнасянето на презентация и полезно приложение, което връща обратна връзка за презентации на английски и още много тънкости, които присъстващите на срещата на Business Lady Club имаха възможност да си запишат.


Борис Христов е основател на презентационна агенция 356labs и PowerPoint MVP. Говорил е и продължава да презентира в над 25 държави по целия свят и не веднъж е избиран за най – добър лектор на съответното събитие. Той и компанията му са също и единствената презентационна агенция в света, която две години подред е канена да презентира на най - голямото международно събитие на Microsoft с над 25 000 посетители - Microsoft Ignite. 356labs и екипът му стоят зад презентации с изключителна критичност, които са печелели мултимилионни сделки, инвестиции от хора като Бил Клинтън и Луфтханза, както и наскорошното IPO на Градус, което набра над 80 милиона лева. Самият той преподава и обучава компании от калибъра на KPMG, Publicis, Roche, Unicredit Bulbank, Renault, Microsoft и много други на умения вариращи от презентационни умения и сторителинг, до психологията зад дизайна на слайдовете ни.

Предстоящите събития, организирани от Business Lady, обяви заместник-председателят на Business Lady Club Наталия Футекова:


Остава една последна среща за този сезон на Бизнес Лейди Клуб, която ще е на 27.06.2019 г.


На 12 юни 2019 г. в хотел Маринела, София ще се проведе най-голямата нетуъркинг конференция за жени „BUSINESS LADY EXCELLENCE” – вдъхновяващи разкази за успеха на жени в бизнеса, срещи с лидери, нау-хау, бизнес среда, а вечерта в стилна церемония ще връчим Годишните награди Бизнес Лейди’18. В наградите ще отличим бизнес дамите с най-добри практики през 2018.
Всичко за събитието и как можете да се регистрирате за присъствие, ще откриете тук: http://blex2019.eu/. Въползвайте се от билетите за ранно записване до 5-ти юни. Членовете на Бизнес Лейди Клуб ползват отстъпка от билетите според нивото на членство 5- за бронзово, 10% за сребърно и 15% за златно.

Скоро очаквайте и новия брой на списание Бизнес Лейди.

През юни ще тече гласуването за единствената потребителска класацията Любима марка и тази година за първи път с наградите за любимите марка ще бъдат връчени и награди БРАНД МЕНИДЖЪР НА ГОДИНАТА на финала на 1-вата брандинг конференция Бранд толк, на която маркетингови експерти ще споделят какъв е пътят една марка да стане любима.

Традиционното представяне на всички присъстващи в 30 сек. в началото на срещата дава отлична възможност след темата на вечерта за завързване на контакти в нетуъркинг частта.

На срещите могат да присъстват бизнес дами, отговарящи на условията за членство - ръководни позиции по веднъж на среща на Бизнес Лейди Клуб. Условия за членство и повече информация за клуба може да прочетете на www.businesslady.club.