Запознайте се с българката, която поема бизнес развитието на Viber

След като през тази година българинът Атанас Райков пое ръководството на едно от най-популярните чат приложения в света Viber за Централна и Източна Европа, днес от компанията съобщиха за още едно ключово назначение на наш сънародник: българката Даниела Иванова става Мениджър бизнес развитие за Централна и Източна Европа.

 

Разрастването на екипа е част от стратегията на Viber за допълнително засилване на позициите си в региона чрез използване на локален подход при изграждане на партньорства и маркетинга. В момента Viber има повече от 606 милиона уникални потребители в света. Централна и Източна Европа се нарежда в топ три на регионите в света.

 

„Наблюдаваме изключителен прираст на потребителите на Viber в региона на Централна и Източна Европа в последно време. Назначаването на Даниела като Мениджър бизнес развитие е от изключителна важност за продължаването на тази тенденция," казва Ярон Шехтман, Директор бизнес развитие.

 

„Радостни сме, че Даниела се присъединява към нашия екип и ще ни помага да създаваме интересно съдържание и маркетинг стратегии с партньори на местно ниво," казва Атанас Райков, Генерален мениджър на Viber за Централна и Източна Европа.

 

„Нейният сериозен опит в разработването на успешни дигитални, мобилни и фокусирани върху марката партньорства се допълва от международния й професионален опит, включително работата й в SoundCloud в Берлин през последните 3 години."

 

Даниела Иванова се завръща в България, за да се присъедини към екипа на Viber и ще отговаря за разработването на бизнес портфолиото на Viber като създава предложения с помощта на локални партньори.

 

Първоначалният фокус ще е върху държавите България, Сърбия, Хърватска, Гърция и Унгария, водещи пазари от гледна точна на статистика и потенциала за развитие на 27 милионната база на Viber от потребители в региона на Централна и Източна Европа.

 

„Много съм развълнувана да съм част от екипа на Viber и да работя за изграждането на нови бизнес възможности както за Viber, така и за партньорите на компанията. Моята основна задача е да създаваме интересни изживявания и добри маркетингови решения за нашите потребителите от държавите в Централна и Източна Европа, докато промотираме всички развлекателни функции на Viber, " казва Даниела Иванова.