Вие сте тук: Начало

Богдана Хасърджиева - брой 17

Здравейте, скъпи читатели,


В този брой на сп. Business Lady ще проследим актуални интервюта и материали, с които се надяваме да допринесем за личностното ви и професионално развитие и да внесем мотивираща и ободряваща нотка в ежедневието ви...

 

На фокус ви представяме арх. Богдана Хасърджиева, управител на „ЕН АР КОНСУЛТ” ЕООД, която споделя за спецификите в сферата на строителния надзор и консултантската дейност в строителството.

 

В Бизнес и мениджмънт коментираме с Геновева Бакърджиева НПО сектора и възможностите и предизвикателствата за развитие в него. Соня Славчева, HR-специалист ни разкрива що е то <Оптимална мотивация> и до колко можем да окажем влияние върху мотивацията на служителите в компанията. За приноса и статута на дамите в охранителната сфера ни споделя Николета Атанасова, директор „Сигурност”. С Ваня Йорданова, мениджър „Човешки ресурси” в ТЕД БЕД ЕАД, разговаряме за стойността на човешкия капитал. Какви са предизвикателствата пред управлението на столичен район и може ли община и граждани да работят рамо до рамо, ни разкрива Мария Ачкова, кмет на район „Средец”. Вероника Илиева ни представя как инвестицията в реклама влияе върху икономиката като цяло. С WEIL DUET си говорим за класическата музика със съвременно звучене и нейното място в обществения живот. А Галина Спасова, създател на център за красота NaturalBS, ни разкрива как да постигнем равновесие между здравословния начин на живот и грижата за външността. Какво е мястото на добрите обноски в процеса на възпитание на личността си говорим с Невена Басарова-Дичева, основател на Първа Детска Академия за Добри Обноски.

 

В Топ 12 ви представяме едни от най-успешните дами – изпълнителни директори.

 

В Социални роли разбираме как нашите произход и родова принадлежност дават отражение върху успешния живот на личността. Д-р Нина Конова, дългогодишен педиатър, ни разкрива тънкостите на здравословното хранене при децата, както и опасностите от прекомерната употреба на захар. С белезите на аутизма и как можем да го разпознаем ни запознава сдружение „Аутизъм днес”. Деси Грандева, детски психолог и семеен консултант, пък ни съветва как можем да бъдем присъстващи за децата си и да прекарваме пълноценно време с тях. Александра Дянкова, ПР-мениджър и секретар на „Бизнес лейди клуб”, ни споделя успешни и интересни PR-стратегии в литературата. Вера Киркова-Жекова, преподавател по „Португалска филология”, ни разкрива произхода и спецификите на португалското изкуство <Азулежо>. Средновековната жена и нейният пъстър колорит и позиции в обществото ни представя д-р Лилия Сазонова. Какво представлява Ангелската терапия и лечението с Ангели ни разкрива Даниела Тодорова, създател на първите у нас Ангелски курсове.

В рубриката Business Lady Ви препоръчва: едни от най-комфортните хотели и атрактивни дестинации за почивка в България ви представяме уникални места за почивка и релакс, които ще ви очароват с прекрасни условия и ще ви заредят с позитивна енергия и ентусиазъм за нови върхове.

В раздел Новини проследяваме различни актуалности от бизнеса и обществения живот, сред които отличията „Златно сърце” за КСО-политиките на „Престиж-96” (спортните активности „Футболна лига Престиж” и „Престиж Мач на Звездите”), както и на „Пощенска банка” (зелената кампания „Зарядно със сърце”). Фондация „За нашите деца” продължава да подпомага деца, лишени от родителски грижи, като пуска свои мобилни мултидисциплинарни екипи. Кредисимо – компанията, поставила основите на онлайн кредитирането у нас, излиза на международни пазари. Обзорно изследване на Manpower Group отчита, че всеки четвърти работодател у нас планира нови назначения през второто тримесечие на 2017 г.

 

В Стил научаваме на какво се дължи лошият дъх и как да се справим с него – от стоматолога д-р Гайс. Какво представлява сухата кожа и практични съвети за грижа и превенция ни разкриват специалистите от Jewel skin clinic. А пък LIDL представя първия за България <Индекс за пълноценен живот на българина>.


Остава ли ви Свободно време?! Ползите от терапевтичната йога ни разкрива фондация „Изкуството да живееш”. Мирослава Делчева, холистичен здравен консултант, споделя за връзката между храносмилателната ни система и алергиите. А инж. Мария Кръстева, председател на „Бизнес Лейди клуб”, продължава вълнуващия си разказ за Португалия, позната и непозната и... Лисабон.

 

ПРИЯТНО И ПОЛЗОТВОРНО ЧЕТЕНЕ!

 

Даниела Илиева,
главен редактор на сп. Business Lady

Още в тази категория: « Елена Немцова - брой 13

Revive-1