Борислава Георгиева, мениджър "Човешки ресурси" в NaXex Technological Development

Борислава Георгиева e мениджър "Човешки ресурси" в NaXex Technological Development. Тя има над 10-годишен опит в сферата на управлението и развитието на човешки капитал и организационна култура. Заемала е ръководни позиции в няколко големи ИТ компании. Има магистърска степен по бизнес администрация. Борислава е лектор, автор на статии, организатор на различни форуми. За нея да работи като HR e не само професия, но и призвание. Смята, че работи с личности, а не с ресурси. Социалната корпоративна отговорност й е приоритет и по нейна инициатива през последните няколко години са осъществени различни проекти в подкрепа на нуждаещите се. С нейно активно участие се създават и въвеждат в употреба кариерна матрица, компетентностен модел, виртуални позиции между екипите, система за управление на представянето, както и се обогатява пакета с придобивки в Naxex.

През 2017 година стартираха магистърска програма съвместно с ВУЗФ в специалност „Мениджмънт в ИТ“, в която Борислава е и лектор. Преди 2 години решава да създаде групата HR#IT, която днес наброява 260 професионалисти. В края на 2016 г. Борислава инициира регулярни срещи с цел обмяна на опит и опознаване на специалистите по човешки ресурси в ИТ сферата. Всеки месец на тези срещи се обсъждат различни теми и предизвикателства в сектора, споделят добри практики и обменят опит свободно.

NaXex е водеща технологична компания, фокусирана върху предоставянето на съвременни технологични решения за финансовата индустрия. Екипът от висококвалифицирани специалисти използва иновативни технологии, за да отговори на високите изисквания за качество и време за реализация. Сред 5-те най-желани от студентите компании в България (според проучване направено между 7003 студента от агенция Тоthetop.bg) и брандът е разпознаваем в ИТ сферата. NaXex е активен и отговорен участник в развитието на ИТ индустрията в България.