Мъдростта и предсказанията на един медуим, пророк и лечител

Едгар Кейси (1877-1945) е американски лекар, който показал на света чуден начин за лечение. Той бил убеден, че проблемите на пациентите му водят началото си от миналите им животи. Едгар Кейси бил медиум, който изпадал в транс и разглеждал миналите животи на пациентите си. После казвал на човека къде е сбъркал и как може да се поправи това. Ако пациентът разбирал нещата правилно, той оздравявал много бързо. В щата Вирджиния през 1931 г. пророкът основал изследователски институт, който действа и до днес. Тук се пазят записи за почти всички негови откровения – освен за миналото, докторът говорел и за бъдещето.

 

Приживе Едгар Кейси става знаменитост в родината си заради популярността на неговите пророчества. Той обаче със съжаление е отчитал, че много по-голямо внимание заслужават вижданията му за здравето и теологията. До наши дни са изписани над 300 книги за американския пророк, а в над 35 държави има центрове, които проповядват неговите възгледи.

 

Сред по-значимите пророчества на Кейси, които междувременно са се сбъднали, са:
1.Крахът на стоковия пазар и Голямата депресия в САЩ през 20 век;
2.Възходът и падението на Адолф Хилтлер;
3.Началото на Втората световна война (и коя от страните ще я загуби);
4.Смъртта на щатския президент Франклин Рузвелт и убийството на Джон. Ф. Кенеди;
5.Независимостта на Индия от Великобритания;
6.Откриването на Скрижалите от Мъртво море (Една от любимите теми на Кейси е била тази за есеите и ролята им за въплъщението на Христос);
6.Разпадането на Съветския съюз и колапсът на комунизма;
7.Изобретяването на устройства, работещи с инфрачервена светлина, която ще позволява по-добро виждане на тъмно, и др. Кейси предсказва и деня на смъртта си.

 

Пророчества, които предстоят да се сбъднат

 

1. Битката на Армагедон
Кейси предсказва, че битката при Армагедон започва през 1999 г. Той смята, че тази битка няма да е на Земята, а по-скоро е алегорично представяне на духовен конфликт между висшите Сили на Светлината с низшите сили на тъмнината. Битката се води за контрол на следващите 1000 години от времето на Земята. Целта на това сражение е да попречи на душите от долните области в астралния свят да се прераждат на Земята, което ще позволи само на напредналите души да се прераждат за следващите 1000 години. Едва след изтичането на тези 1000 години душите от долните области на астралния свят ще могат отново да се прераждат, но междувременно на Земята ще се е установило Царството Божие.

 

Едгар Кейси казва: “Човечеството живее в последните мигове преди Исус Христос да се върне на Земята. Земята се подготвя за това събитие. Войната между Силите на Светлината и силите на мрака става все по-интензивна. Човечеството е изправено пред опасността да бъде погълнато от силите на мрака.”

 

Американският медиум бил убеден, че Трета световна война е неминуема, ако човечеството не се промени. Той отива и още по-далеч в апокалиптичните си предсказания – Кейси бил сигурен, че лошото у хората ще причини поредица от вулканични избухвания, земетресения, които ще променят релефа на Земята.

 

Едгар Кейси е автор на книгите - „За прераждането“; „За израстване на душата“; „Множество животи“; „За сродните души“ и др.

 

Харолд Райли и Рут Брод създават „Здраве без лекарства“ - уникален наръчник обединяващ теоретични основи и практически средства за лечение и профилактика, основани на стимулиране на естествените защитни сили на организма. Книгата е съчетание от мъдростта на Едгар и собствените познания на двата автора. Вътре може да откриете как да контролирате артрита и псориазиса, да защитите сърцето си, да увеличите удоволствието от секса... и много, много повече.