НАД 40 000 ПОТРЕБИТЕЛИ ВЗЕХА УЧАСТИЕ В КЛАСАЦИЯТА „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ”

HAPPY BAR&GRILL e любимата БЪЛГАРСКА МАРКА.
Kaufland със своите собствени марки събра най-много гласове.

Остават 3 дни до конференцията BRAND TALKS: Мисия „Любима марка”

Над 40 000 души подкрепиха предпочитаните от тях брандове в единствената потребителска класация у нас „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” за 2019 г., като в първия етап гласоподавателите бяха над 6000, във втори – над 19 000, а в трети етап гласувалите са над 14 300. Резултатите и точния брой гласове, дадени за всеки бранд в последния кръг, можете да видите тук: http://mylovemarks.eu/results.php.

Част от марките тази година стигнаха до трети кръг в повече от една категория. HAPPY BAR&GRILL за трета поредна година грабна приза в два раздела – ЗАВЕДЕНИЯ и БЪЛГАРСКА МАРКА – ХРАНИ И НАПИТКИ. Най-голямата верига ежедневни ресторанти у нас е втори подгласник в раздел ИНОВАТИВНИ МАРКИ и спечели трето място за ЛЮБИМ РАБОТОДАТЕЛ. Мобилният гигант А1 отнесе конкуренцията в раздел ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ И ИНТЕРНЕТ и спечели първо място за ИНОВАТИВНА МАРКА, като също така грабна втора награда в ЛЮБИМ РАБОТОДАТЕЛ. KAUFLAND е ЛЮБИМИЯТ РАБОТОДАТЕЛ на българския потребител, като оспорваше първото място и в категория ТЪРГОВСКИ ВЕРИГИ, където спечели втора награда. Майонеза КРАСИ държи първенството за пета поредна година в МАЙОНЕЗИ, ЛЮТЕНИЦИ И СОСОВЕ, като грабна трета награда в категория БЪЛГАРСКА МАРКА – ХРАНИ И НАПИТКИ. Credissimo стана марка №1 в категория ФИНТЕХ КОМПАНИИ за втора поредна година и спечели второ място в БЪЛГАРСКА МАРКА.

В категория ВИСОКОАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ най-предпочитаната марка е Grant's, следвана от Burgas 63 и Glenfiddich. Любимата марка ВИНО за 2019 г. на българския потребител е TRASTENA, следвана от винарска изба Логодаж и Salty hills. Първенството в категория БУТИЛИРАНИ ВОДИ за пета поредна година спечели българският бранд Хисар в надпревара с водите Бачково и Трапезна вода „Жива вода”. Предпочитаната марка КАФЕ И ТОПЛИ НАПИТКИ на българския потребител за 4-та година е Spetema, като след нея се нареждат Nescafe и DolceGusto. За поредна година ядки Детелина грабнаха първа награда в раздел ЯДКИ, ЧИПС И СОЛЕТИ, в оспорвана борба с миналогодишния Ядки Ройс, следвани от Ядки Вуйчо Ваньо. В ЗАХАРНИ ИЗДЕЛИЯ приза отново грабнаха обичаните Лукчета, като след тях останаха „Сладки времена” и бисквити Belvita. В категория МЕСНИ ПРОДУКТИ първо място беше отредено на бранда Деликатесен, на второ се нарежда ТАНДЕМ, а на трето – Compass. В раздел МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ най-много гласове събра родната марка Боженци, като след нея са кисело мляко БИЛЛА и Белииса. Майонеза Краси отново стана №1 в раздел МАЙОНЕЗИ, ЛЮТЕНИЦИ И СОСОВЕ, следвана от Сосове Краси и Дилмано Дилберо. Детелина здравословни грабнаха приза в БИО ПРОДУКТИ И СУПЕР ХРАНИ, второто място потребителите отредиха на Био храни Моравско село, а трета награда спечели Детелина фитнес.

Alverde стана победител в категория БИО И НАТУРАЛНА КОЗМЕТИКА, като след нея се нареждат All Nature и Evterpa. В раздел ДЕРМО И МЕДИЦИНСКА КОЗМЕТИКА голямата награда потребителите отново присъдиха на международния бранд Bioderma. Втора награда спечели Bio-Oil, а трета – швейцарският бранд за селективна козметика Skincode. В раздел БЕБЕШКА КОЗМЕТИКА призът спечели Mustela, като в ТОП 3 се нареждат и марките babylove и ABCDerm. Мокрите кърпички с плодов екстракт Water Wipes тази година спечелиха голямата награда в БЕБЕШКИ И ДЕТСКИ ПРОДУКТИ, следвани от детската собствена марка на Kaufland - Kuniboo и капките против колики Colief. В раздел АВТОМОБИЛИ тази година първото място спечели Peugeot, в оспорвана надпревара с Great Wall и KIA.

Happy Bar&Grill – безапелационен победител в раздел ЗАВЕДЕНИЯ, като след него се нареждат набиращата сила верига Godzila и Mr Pizza. Тази година най-голям брой гласове в раздел УЕБ МЕДИИ И САЙТОВЕ събра nova.bg, а втора и трета награда спечелиха съответно www.kulinarium.bg – BILLA Кулинариум и нашумелият в поленовия период сайт alergii.com. Radio Fresh този път грабна титлата в категория РАДИО, следвано от радио Витоша и БГ Радио. NOVA е предпочитаната телевизия за трета поредна година в класацията ЛЮБИМИТЕ МАРКИ, като след нея се нареждат bTV и DIEMA FAMILY. В раздел ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ И ИНТЕРНЕТ, призът спечели А1, следван от другите два телекома – Vivacom и Telenor. В категория ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ КОМПАНИИ И БРОКЕРИ първото място отново грабна SDI Застрахователен брокер, втора награда спечели Армеец, а трето място потребителите отредиха на Булстрад Живот. TESY отново спечели първо място в раздел БЪЛГАРСКА МАРКА, следван от Credissimo и Техномаркет. Happy Bar&Grill отново е победител в БЪЛГАРСКА МАРКА – ХРАНИ И НАПИТКИ, като втора награда потребителите отредиха на лидера Захарни заводи, а трето – на Майонеза Краси. В раздел ФАРМАЦЕВТИЧНИ ПРОДУКТИ надпреварата тази година спечели Magne B6, следван от No Spa и Мукосолван натурал. Във ВИТАМИНИ И ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ на първо място потребителите отново изпратиха Doppelherz, като след тях се нареждат Magne B6 Стоп Стрес и NOVANIGHT. В новооткритата категория тази година ПРОТИВОАЛЕРГИЧНИ ПРОДУКТИ първо място спечели широкопознатия Xyzal, втора награда заслужи Zyrtec, а трета - Zyrtec-D.

Fibank е безспорен лидер във ФИНАНСОВИ ИНСТИТУЦИИ, като на второ и трето място потребителите определиха УниКредит Булбанк и Кредит МОМЕНТО на Пощенска Банка. Credissimo отново е първенец във ФИНТЕХ КОМПАНИИ, като след него се нареждат Easy Credit и VIVUS. Zornica Sands за втора поредна година е любимата туристическа дестинация на потребителите в раздел ТУРИСТИЧЕСКИ ХОТЕЛИ И КОМПЛЕКСИ, втора награда спечели Био хотел Моравско село – Предела, а трета - Villa Ekaterina. В раздел ТЪРГОВСКИ ВЕРИГИ първо място за четвърта година гласуването определи за BILLA, с малка разлика от Kaufland, които спечелиха втора награда, а на трето място се нареди дм България. В ЕЛЕКТРОННА ТЪРГОВИЯ първото място спечели foodpanda.bg, като второ и трето място спечелиха shop.biohotel-bg.com - био магазин Моравско село и coffeemall.bg. В IT И СОФТУЕРНИ ПРОДУКТИ първо място отново спечели Hewlett Packard Enterprise Company, следван от Samsung на второ място и Tek Experts – на трето. Kaufland спечели приза в категория ЛЮБИМ РАБОТОДАТЕЛ, като след него се нареждат A1 и Happy Bar & Grill. A1 грабна приза и в категория ИНОВАТИВНИ МАРКИ, следван от Happy Bar & Grill и SDI Застрахователен брокер. В новата за тази година категория СОБСТВЕНИ МАРКИ първо място спечели SOpharmacy, като на второ и трето място потребителите определиха BILLA Brand и Kuniboo на Kaufland. А в раздел СОБСТВЕНИ МАРКИ – ХРАНИ И НАПИТКИ призът спечели K-Classic на Kaufland, втората награда отиде при BILLA Градини, а трета – при минерална вода Хисар.

Тази година за първи път ще бъдат връчени и призове за бранд мениджърите, маркетинг мениджърите и комуникаторите, развили и наложили марката сред потребителите – тези, които са допринесли с креативност, иновативна стратегия и адекватен комуникационен план за силното присъствие на продукта/услугата и емоционалната му връзка с потребителите. Това са специалистите, стоящи зад всяко послание, слоган, статия, постове в социалните мрежи, които разбират потребностите на своите последователи и денонощно са близо до тях.

„BRAND TALKS: Мисия „Любима марка” – First Branding Conference
Специалисти в областта на маркетинга, рекламата и ПР-а ще се присъединят към нас, за да споделят своя опит и да дадат ценни препоръки кое е разковничето и как трябва да общуваме със съвременния потребител, за да имаме емоционална връзка и лоялни клиенти. Ще чуете вдъхновяващи истории, примери от практиката и ценни съвети как да направите своя бранд не просто успешен, а любим. Билети и повече информация за събитието могат да се закупят на www.brandtalks.eu.

Конференцията BRAND TALKS: Мисия „Любима марка” ще се състои на 11.07.2019 г. в Рейнбоу плаза, а същата вечер и награждаването на финалистите в класацията „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” и „БРАНД мениджър на годината”.

Класацията се провежда за 11-та поредна година. За разлика от други класации, „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” не разчита на жури при номинациите – те са свободни, основани единствено на потребителските предпочитания и не включват специални пазарни критерии. По този начин „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” представя не експертното, а потребителското мнение за брандинга. Критерият, по който ще се излъчат марките в отделните категории, ще бъде броят на подадените гласове.


-------------------------------------------------------------
Всяка година в класацията „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” взимат участие между 20 000 и 40 000 потребители. Инициативата е израз на потребителските предпочитания към дадени брандове в различни отрасли. И не просто на предпочитанията, а на една истинска емоционална привързаност към конкретни марки, които ако изчезнат биха ни липсвали. Любимите ни марки се избират единствено чрез гласуване от страна на крайните потребители.

За допълнителна информация, моля, не се колебайте да се свържете с Даниела Илиева, +359 884 060 940, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.