Джеймс Артър ще пее на една сцена с българските звезди

За пета поредна година Coca-Cola Happy Energy Tour ще разтърси цяла България. Криско, Мария Илиева, Жана Бергендорф, Михаела и Вензи, Рафи и Кристо, Ангел и Моисей са само малка част от музикалното торнадо, което ще се завихри във Варна, Бургас, Русе, Велико Търново и Пловдив. Кулминацията на емблематичното турне ще бъде в София, където на сцената ще се качи сензацията в световния шоубизнес Джеймс Артър.


Талантливата британска звезда пристига за първи път в България. Изпълнителят на „Impossible“ предизвика истински фурор сред феновете с видео обръщение от личната си Facebook страница: „Елате да се забавлявате с мен и с още много други звезди!“


Наричат гласа на младия Джеймс „благословен“, а песните му се продават в 2,5 милиона копия по света. Дебютният му сингъл „Impossible“ светкавично заема първата позиция в музикалните чартове на 34 държави и става носител на приза „Най-добър британски сингъл” на престижните BRIT Awards.


Трудно е да се повярва, че през недалечната 2012 година това талантливо момче обитава малка боксониера в градчето Салтбърн край Мидълзбро. Роден в Англия, дете на разведени родители, отрасло само с майка си в Бахрейн и взело най-трудното решение за един тийнейджър, на 14-годишна възраст Джеймс Артър напуска родното си семейство и влиза в системата за приемна родителска грижа. Именно тогава той се посвещава на музиката и постепенно започва да се изявява на местната сцена не само като солов изпълнител, но и като член на няколко банди. Понякога му се налага да припечелва дори като уличен музикант, борейки се отчаяно да се измъкне от трудния си начин на живот. Точно когато надеждата вече го напуска, негов приятел го насърчава да се запише за прослушване в британския X Factor.


И така започва приказката за младия Джеймс. Още с първата поява на сцената той поразява цялата страна с магнетичната си версия на песента „Young“, изпълнявана в оригинал от тогавашния член на журито във формата Тулиса Контоставлос. Последвалите изключителни интерпретации на „The Power of Love“, “Let’s Get It On“ и „Hometown Glory“.