Втори наследник очакват принц Уилям и Кейт Мидълтън

Кейт Мидълтън и принц Уилям очакват второто си дете, съобщават от Бъкингамския дворец.

 

От официалното съобщение става ясно, че кралското семейство е щастливо от новината. Подобно на първата бременност херцогинята страда и сега от сутрешно гадене, заради което тя няма да придружава принц Уилям в планираните им официалните визити.

 

След като на бял свят се появи новото кралско бебе, то ще измести с още една позиция принц Хари по линията на наследяване. Така той ще бъде пети по ред.
"Много поздравления за херцога и херцогинята на Кембридж. Доволен съм от щастливата новина, че те очакват още едно бебе", съобщи в Туитър британският министър-председател Дейвид Камерън.

 

Слух, че Кейт Мидълтън е бременна, се появи още през юни месец. Тогава Джесика Хей, приятелка на херцогинята на Кеймбридж, съобщи новината пред списание „Ню дей“. По нейни думи обкръжението й знае за бременността и заяви, че официалното съобщение ще бъде направено скоро.

 

Преди тази информация букмейкърите на Острова приемаха залагания за бременността на Кейт. След като Джесика Хей обяви новината, залозите бяха прекратени. Хей първа съобщи и новината за първата бременност на Кейт Мидълтън.