Тържество за лицето при домашни условия

Парната баня на лицето е нещо много полезно и приятно, освен това топлината й ще ти донесе само положителни усещания след напрегнатия сив ден.


Парната баня е добре да влезе в ежеседмичното почистване на лицето, а не само от време на време. Добре е да се прави вечер като следваш поредните стъпки:

 

1. Почисти лицето си с тоалетно мляко.
2. Нанеси тоник (ще се почувствате страхотно с розова вода)
3. Пристъпи към парната баня( може да заври с лайка)
4. Ексфолирай( може със захар и зехтин за суха кожа или пък със сол и бадемово масло за мазна кожа)
5. Почисти пъпките и черните точки(с памучета,не директно с нокти)
6. Направи си стягаща маска( при домашни условия с хума)
7. Нанеси подходящ за твоя тип кожа крем

 

За да направиш парната баня не е нужно предварително почистване на лицето.


Ползите от нея са, че отваря порите, омекотява повърхностния слой на кожата, а това ще подпомогне премахването на черните точки, подпомага премахването на мъртвия слой клетки от кожата, хидратира в дълбочина, подобрява кръвообръщението и има общ успокояващ ефект.

 

2Как да я направиш в домашни условия:


Загрей около литър вода и остави да заври, свали съда от котлона и ако е нужно прехвърли в подходяща купа, надвеси се над нея и покрий главата си с кърпа, за да не ти избяга парата. Продължителността й варира според желанието - между 5 и 15 минути. При чувствителна, суха и нормална кожа продължителността е по-малка - между 5 и 8 минути и лицето се държи по-високо над парата. При мазна кожа продължителността е между 8 и 15 минути и лицето се държи по-ниско над парата. Но най-важното е да се чувстваш добре и да ти е приятно.


3Изпитаната в домашни условия парна винена баня е подходяща за дами с мазна кожа на лицето. Добре е да се прави веднъж седмично, защото освен да действа благоприятно върху мазната кожа, почиства идеално и порите.


Необходими съставки: 100 мл вода 3 с.л., червено вино 5 с.л., бяло вино 1 с.л., сушена лайка Сложете водата да кипне. Когато заври, добавете двата вида вино и лайката.