Кои вредни навици състаряват кожата на лицето ни

Съвсем безобидни навици състаряват преждевременно тялото ви. Сред тях е навикът да пренебрегвате носенето на слънчеви очила и ръкавици. Дори да излезете за пет минути навън през лятото, трябва да сте с очила, а през зимата не трябва да припарвате навън без ръкавици.


Ако пиете коктейли и сокове през сламка, вредите на кожата си. Така се появяват малки бръчици около устата, а ако пушите, те се задълбочават. Дъвченето на дъвка също води до образуването им. Редовно мажете проблемните места с мед и зехтин.


Трябва да разпознавате сигналите на кожата си. Ако бузите ви постоянно са алени като мак, това означава, че кожата ви е твърде фина и подложена на слънце и стрес.


Слънцето, пикантната храна, алкохолът и кафето причиняват такива зачервявания. Това означава, че кръвоносните ви съдове не функционират добре.
Вредни навици, които състаряват


Ако често използвате интензивен ексфолиант за лице, това е съсипващо за кожата. Вие си мислите, че премахвате мъртвите клетки, но така отслабвате защитата на повърхностния слой на кожата.


Ако активно илюстрирате с мимика емоциите си – постоянно се цупите, бръчкате си нослето или повдигате вежди, това ще се отрази като печално последствие във вид на бръчки.


Затова, когато говорите по телефона залепвайте върху челото си и между веждите скоч. Другия по-нормален вариант е да се гледате в огледалото,докато водите разговор по телефона. Колкото и странно да звучи, това предпазва от бръчки. Ползвайте редовно крем с ретинол.


Ако постоянно докосвате нослето си, като мислите, че така изглеждате по-сладки, само вредите на организма си – постоянното търкане и пипане води до почервеняване, замърсяване, пъпки и разтягане на кожата.


Намерете си друго занимание за ръцете. А ако сте склонни към алергична хрема, използвайте възможно най-меки салфетки. Ако постоянно търкате очите си, рискувате да се сдобиете със сенки под тях, с бръчки и разтеглена кожа. Вредно е дори за вътреочното налягане.