Показва ли прическата нашата същност?

Косата е натоварена със символика – цветът, дължината (включително липсата и), това дали е права или къдрава, дали е твърда или мека, говори за характера на притежателя и, за неговата сексуалност (или липсата и), за представата му за неговата идентичност. Това естествено се използва при комуникирането на различни реклами.


Косата, вързана на конска опашка, напомня за дните в училище. Тази прическа казва, че жената е много смела, но няма време да се занимава с косата си, защото винаги е в движение и няма време за губене.


Дивата и къдрава коса говори за самоуверена дама. Тя не изпитва необходимост да се труди много, защото е самоуверена и нещата й сами се нареждат.


Къса коса (до брадичката или по-къса), означава че притежаваш много силена характер. Отстояваш докрай позициите си и винаги свършваш зададената работа.


Винаги подредената коса издава, че жената иска да има ред в живота й.


Дълга, права коса - сериозна си, но все пак обичаш да се забавляваш и разчупваш ежедневието си с малки експерименти.


Различните детайли в косата, като фиби, цветя или пера, казват, че жената има уникален характер. Тя не се плаши от промени, нито от предизвикателства. Тази жена обича да се забавлява и да се впуска в приключения.

 

2 3