Идеи за поддържане на стегнат бюст

Малко неща са по-депресиращи от отпуснати женски гърди. И малко неща са по-вдъхновяващи от красивите извивки на бюста. Ще ги поддържаме, каквото ще да става! Ето няколко начина:


1. Грижа за кожата – Гърдите се по-хубави, когато клетките на кожата са добре подхранени, затова най-важно е да инвестирате в качествена бяла козметика за шия, деколте и бюст. С нея кожата ви ще бъде гладка, свежа и стегната – като сутиен! Съвет: съхранявайте крема или серума в хладилник!


2. Масаж - от средата на бюста с дясната ръка опишете плавно 8 кръга около дясната гърда, после с лявата ръка – на лявата гърда също 8 пъти масажирайте в кръг. Може да го правите винаги, когато имате възможност – стяга бюста!


3. Лед – за да стимулирате кръвообращението в тази зона, използвайте студена вода за обтриване, или смесете малко крем за стягане на бюста с вода в ледени кубчета. След като се втвърдят, вземете две ледени кубчета и масажирайте както е описано по-горе.


4. Слънцезащита – избягвайте да излагате гърдите на вредните UV слънчеви лъчи, защото кожата в тази област е хиперчувствителна и може да се появят нарушения в пигментацията. Винаги използвайте за тази зона козметика със SPF 50, независимо дали сте с цял бански, или се печете по монокини.


5. Подходящ сутиен – тук е нужен много точен избор. Всяка втора жена е недоволна от своя сутиен, защото не е уцелила размера, според проучване на Playtex. Знаейки, че дълбочината на чашката се променя по време на месечния цикъл, професионалистите препоръчват да използваме сутиени в два различни размера. Съвет: когато избирате бельо, задължително го пробвайте и вижте как стои с дреха отгоре не само анфас, но и в профил!


6. Упражнения за гръдни мускули – за да ги тонизирате, защото именно те, когато са отпуснати, не придържат бюста, и той увисва. Правете упражнения с гирички за стягане на мускулите, като вземете по една във всяка ръка, протегнете ръцете вертикално напред, и спускате бавно надолу, после нагоре. После повторите упражнението, като изпънете ръцете настрани и пак спускате бавно надолу и нагоре. Правете упражненията поне два пъти седмично по 10 минути.


7. Правилна стойка – застанете пред огледалото както си стоите обичайно, после изпънете раменете максимално назад, и ще откриете разликата – когато раменете са прегърбени, гърдите увисват надолу и стават незабележими, така че се стремете винаги да стоите и вървите изправени. Съвет: практикуването на йога ще ви помогне много за да усъвършенстване правилна стойка на тялото.


8. Незаменими мастни киселини – те осигуряват здравината и целостта на клетъчните мембрани на кожата, което гарантира красиви гърди. За да ги имате, яжте поне 2-3 пъти седмично храни, богати на омега-3 и омега-6 ненаситени мастни киселини. Съдържат се в студенопресования зехтин, суровите ядки на бадеми и орехи, и тлъстата риба (сардина, скумрия, сьомга).