Премахвайте околоочният грим с растително олио – препоръчителни съвети от Моника Белучи

Известната италианска актриса Моника Белучи продължава да e една от най-красивите звездни дами и да оглавява класации за хубост. При това без нито една пластична операция.

 

Актрисата е категорично против намесата на хирурзите и приема единствено добавянето на естествената за тялото хиалуронова киселина, която не променя чертите на лицето и с времето се абсорбира от кожата.

 

Моника е категорична, че красотата се нуждае от постоянно поддържане и грижи. Научете какво прави тя, за да поддържа младостта и свежестта си.

 

Храненето е от ключово значение според Белучи. Не бива да започвате деня, дори когато нямате апетит, само с чаша кафе, по-добре изяжте филия хляб и плодове. Това ще ви даде енергия и ще ви ободри.

 

Сигурният път към напълняването и заболяванията е храненето на крак, за това тя винаги хапва в спокойна атмосфера.

 

„Така до мозъка реално стигат сигнали за поетата храна и не се преяжда. Ако огладнеете между обяда и вечерята, пийте минерална вода или сок. Тогава организмът ви постоянно ще се очиства от шлаките и мръсотията”, обяснява актрисата.

 

Моника признава, че е късметлийка, защото още на младини е осъзнала, че ежедневната поддръжка за кожата е важна и за това сега може да се похвали с младежки вид. Тя съветва жените да започнат още около 25 да ползват козметика редовно.

 

„Ако днес се грижите за кожата, вие работите за бъдещето си, тъй като жената, която притежава хубава кожа, изглежда добре по всяко време. Жените с мазна кожа имат късмет, защото на нея по-късно се появяват бръчки. Но дори да имате нормална кожа, хидратиращите кремове са задължителни. Не е важна цената, а да са на билкова основа с полезни съставки”, обяснява Белучи.

 

Тя например сваля грима от очите си с растително масло – орехово, сусамово, но може и слънчогледово, защото кожата около очите е суха и нежна. За измиване никога не ползва гореща или пък студена вода и пази лицето си от прекомерни температурни колебания. Лятото никога не го излага на пряка слънчева светлина.

 

Най-красивата италианка съветва да почиствате кожата два пъти на ден – сутрин с хидратиращ лек крем, а вечер кремът трябва да е по-хранителен.