Полезни съвети за косата от топкоафьора Георги Петков

За да се радвате на красива коса през зимата, вземете мерки точно сега, в нейното начало, срещу два основни проблема: сезонният косопад и дехидратираната коса. Този съвет дава топкоафьорът Жоро Петков и препоръчва следните грижи специално за читателите на MissIs:

 

„Сезонният косопад е нормално явление – всяка година през пролетта и есента косата се подменя и тогава се забелязва по-сериозно опадване на коса.

 

За тези моменти предлагам да използвате шампоан и ампули, стимулиращи растежа. Така ще се заздрави косъма и косата ще получи плътност по-бързо. Повечето марки имат разработени серии продукти в тази посока, но най-добре се посъветвайте какво да използвате с вашия коафьор. Хранителни добавки и витамини, стимулиращи растежа на косата, също са добър вариант.

 

За да имате добре хидратирана коса, е важно да си правите по-често маски с арганово или розово масло с нагряване – те обновяват блясъка и еластичността на косъма.

 

А терапиите с хайверени маски са най-новия хит във фризьорските среди, и имат добър ефект, така че ако имате възможност ги опитайте!”, съветва Жоро.

 

Той е известен коафьор на модни фотосесии и корици на лайфстайл списания, на тв реклами и музикални клипове, както и стилист на известни дами от света на шоубизнеса. Жоро съчетава практическата си работа в своя салон с обучения и водене на семинари в академията на Schwarzkopf в чужбина.