Как да защитим косата в зимния сезон

Един неприятен ден за косата може да се превърне в цял сезон. От наелектризирана коса, сплетени краища до сухи къдрици. Околната среда може да окаже някои от най-вредните ефекти върху косата както през лятото, така и през зимата. През студения сезон обаче те може да са по-лоши, тъй като повечето хора не взимат предпазни мерки, за да защитят косата си.

 

Излагането на слънце, което може да бъде толкова интензивно на ски пистата, както и на плажа, в комбинация със зимния вятър, снега и студа, може значително да навреди на косата.

 

Ако пък сме решили да прекараме зимата вътре на топло, пропускайки всички описани по-горе „екстри“ на сезона, и смятаме, че в този случай няма риск за косата – е, грешим. Всъщност, според експерти отоплението в закритите помещения може да се окаже подобен ефект, както стоенето под сешоара цял следобед.

 

Добрите новини са, че без значение какво вреди на косата, винаги можем да вземем защитни мерки.

 

На първо място е редовната употреба на плътен, наситен овлажняващ балсам, който съдържа ключови елементи. Сред тях са есенциални мастни киселини и овлажнители. Не само защото са най-добри в подхранването на косата, но и защото помагат за привличане и задържане на влагата в косъма. А това може да бъде истинско предизвикателство през зимния сезон.

 

Според някои стилисти тайните съставки са соеви протеини и пантенол. Важно е да знаем обаче, че козметичният продукт трябва да бъде съобразен и с типа коса. По този начин действието му ще бъде най-ефективно.