Кокосови маски за коса за блясък и здрав скалп

Маската за коса с кокосово масло действа укрепващо и подхранващо за косата . Освен това, ако имате суха коса, която третирате често и е изтощена, кокосовото масло е идеалният помощник.

 

Хубавото на този продукт е, че може да се използва и вместо балсам или маска. След като сте измили косата си, намажете няколко капки от маслото в краищата – както процедирате с балсама. След това не е необходимо да ги измивате.

 

За решаване на проблема със сухата коса трябва да загреете известно количество от маслото – толкова, колкото ще ви бъде нужно, за да намажете цялата си коса.

 

Кокос

 

След като леко загреете маслото, нанесете го по цялата дължина на косъма и оставете за час – накрая измийте. Хубаво е след като намажете косата и скалпа, да намокрите с топла вода кърпа, да я изцедите и да увиете косата си.

 

Ако имате раздразнения по скалпа, смесете в купичка кокосово масло и мед, след което намажете по скалпа и по дължината на косата. За същия проблем може да използвате и кокосово масло с кисело мляко.

 

Друго предложение, което е полезно за здравината на косъма, е да използвате малко количество от маслото и да го нанесете по гребена, след което да срешете косата си.

 

Маски за коса

 

За блясък ви предлагаме следната маска – по 1 с.л. кокосово масло, лимонов сок, ракия, кисело мляко и 1 жълтък. Разбъркайте всички съставки – сложете ги в съд на котлона и бъркайте до получаването на хомогенна смес.

 

Целта е да се затопли съвсем леко. Когато маската е готова, започнете да нанасяте първо в корените, след което надолу по косъма. Завийте главата с найлон и кърпа и стойте така поне час. Следва да измийте добре косата с шампоан.

 

Най-същественото при нанасяне на маските с маслото е да затопляте кокосовото масло преди това, а след като сте се намазали, да завиете косата си в найлон или в кърпа.

 

Имайте предвид, обаче, че затоплянето трябва да се прави на водна баня. Кокосовото масло ще укрепи косата ви – ако се използва редовно, ще започне да изглежда по-лъскава и косъмът ще стане по-издръжлив и по-плътен.