Ексфолиация на кожата с морски дарове

В летния сезон, всички започваме да мислим за прекрасното море и слънчевите бани.Но с натрупването на тен кожата се дехидратира и загрубява. Повечето от нас прибягват до хидратиращи кремове и лосиони,но пропускат първата стъпка, а именно ексфолиацията. Ексфоалирането е основната стъпка в почистване и омекотяване на кожата,защото без почистване на мъртвите клетки, подхранване и възвръщането на блясъка и е непълноценен. Нека ви посочим няколко природни дара, които ще ви бъдат от полза. Насладете се на полезните свойства на морските дарове.

 

Продуктите от морето се използват в почти всички области на козметиката - тонизиране, ексфолиация, хидратация и други. Морето създава уникална екосистема, предлагаща субстанции, богати на минерали, полезни за кожата. Голямо предимство на морските продукти е и лесното абсорбиране на полезните вещества от кожата.

 

Водорасли

 

Водораслите са един от най-ценните съюзници в борбата срещу повяхването на кожата. Те имат силно подхранващи свойства и са често срещани като съставка в кремове за лице и тяло. Минералите, които съдържат, се абсорбират лесно от кожата, освен това действат детоксикиращо и възстановяващо.
Може да си купите водорасли от магазина и да ги използвате като маска. Достатъчно е само да ги намокрите, да ги наложите върху кожата си и да престоите с тях няколко минути. По желание може да добавите няколко капки етерично масло и да си устроите истинска спа процедура.

 

sea-saltМорска сол

 

За морската сол и нейните предимства се знае много. Солта от Мъртво море е най-ценна поради високото съдържание на нутрени, но и солта от други региони не е за изхвърляне. Морската сол много често бива ароматизирана и използвана като соли за вана. Освен това продуктите с морска сол се използват за по-качествена ексфолиация.

 

Морски гъби

 

Те сякаш са по-малко употребявани, но са най-подходящите продукти за почистване на кожата. Още по-голям плюс е, че не са скъпи и не абсорбират миризми, както синтетичните гъби. Изтъркайте тялото си с такава гъба и веднага ще усетите разликата.

 

Кални бани

 

Мъртво море е уникално поради високата си концентрация на соли и минерали. Особено богато е на магнезий, натрий, калий и калций. Доказано е, че употребата на кал от Мъртво море повлиява благоприятно на здравето и има оздравителен ефект при конкретни физически неразположения. Богатото й съдържание на минерали ускорява естествената ексфолиация и възстановява pH баланса на кожата.

 

Грижи се за кожата на лицето - маската с кал от Мъртво море може да се погрижи за лицето ви като подобри неговата еластичност, минимизира порите, бръчките и гънките. И ако това не е чудесна новина! Маската се нанася докато е мокра, а изсъхвайки, тя изтегля и токсините, попаднали в клетките на кожата чрез диетата ви. Ще почувствате лицето си чисто и освежено.