Жените стават все по-красиви и привлекателни

Неслучайно ни наричат нежния пол, очаквайте скоро да станем и по-красивият пол.

 

Според много научни изследвания жените стават все по-привлекателни и тази тяхна черта се предава от поколение на поколение. Проучване твърди, че красивите дами имат повече деца, като по-голямата част тях са момичета. По правило след време тези дъщери също стават привлекателни и по този начин тенденцията се запазва. Има множество примери на известни модели със също толкова красиви или дори по- красиви от тях дъщери, които също са модели: Джери Хол и двете ѝ дъщери Елизабет и Джорджия Джагър, Ясмин Ле Бон и дъщеря ѝ Амбър, която наскоро дефилира по бански.


1Именно подобни примери потвърждават твърденията на учените, че жените стават все по-красиви и привлекателни от поколение на поколение. Според психолозите, обаче, жените стават все по-красиви, защото полагат повече усилия за външния си вид и имат повече възможности за това.


Маркус Йокела от университета в Хелзинки е използвал данни от Америка, според които 1244 жени и 997 мъже са били под наблюдение за период от четири десетилетия от живота им. Привлекателността им била оценена въз основа на снимки, направени по време на проучването, в което броят на децата им също бил отбелязан. Той открива, че привлекателните жени имали с 16 на сто повече деца, а много привлекателните с 6 на сто повече деца в сравнение с жените, определени за по-малко привлекателни.


Междувременно най-непривлекателните мъже имали с 13 на сто по-малко деца, отколкото останалите мъже в проучването. Същото проучване установило, че разликата в красотата между мъжете и жените продължава да се увеличава в полза на женския пол. Изследванията също така показали, че при по-привлекателните двойки вероятността да имат дъщеря като своя първа рожба е с 36% по-голяма.


4Ръководителят на проучването д-р Сатоши Каназава, еволюционен психолог в Лондонското училище по икономика, констатира следното: „Физическата привлекателност е полезна и за мъжете и за жените, но тя е много по-полезна за жените, отколкото за мъжете. Ето защо, по-голямата физическа привлекателност на двойките предопределя в тяхното потомство да преобладават дъщерите. В моето проучване констатирам, че повече мъже отколкото жени са „средно” привлекателни, докато повече жени отколкото мъже са или „привлекателни” или „много привлекателни”.


Всички тези изследвания и прикрепените към тях факти са малко объркващи, но за нас е важно следното: Ставаме все по-красиви!

 

А вие как мислите?

 

3