Как да се преборим с торбичките под очите

Торбичките под очите могат да бъдат досаден козметичен проблем. И докато при някои хора те са си природна даденост, при други се получават при недоспиване, стрес и т.н.
Понякога обаче торбичките под очите могат да бъдат и резултат от здравословни проблеми (най-често с бъбреците или щитовидната жлеза).


В повечето случаи обаче представляват мастни изсипвания – появяват се, когато кръглият мускул на окото загубва тонуса си и престава да задържа мастната тъкан. Обикновено този проблем е генетичен и се предава по наследство.


Ще ви предложим няколко метода, благодарение на които можете да премахнете или поне намалите торбичките под очите.


torbichki-pod-ochiteМезотерапия


В областта на долния клепач се въвежда препарат, който способства разграждането на мастната тъкан. Процедурата приключва след 4-7 терапии. Съпътстваща грижа са подходящи медицински кремове за около очите.


Нежелани реакции: спукани кръвоносни съдове и синини.


Специални масажи


Триизмерен масаж, който се препоръчва при този проблем стимулира тъканите и подобрява тонуса на кожата около очите. Целта му е да разнесе излишните течности от тези области.


Ефективност: подходящ е по-скоро за подути клепачи, отколкото за областта под очите.


Домашна козметика


Няколко ядки шамфъстък се смачкват и се смесват с 1 с.л. прясно мляко до получаване на хомогенна смес. Тя се нанася около очите и така се престоява 30 минути. Изплаква се с хладка вода.


За справяне с проблема, но само като помощна терапия, помагат тампони, напоени с прясно мляко. Отоците намаляват благодарение на киселината в млякото.