Правила и техники за офомяне на префектни вежди

Всяка жена иска перфектни вежди. Понякога обаче това е трудно постижимо, особено в домашни условия.


Ако сте неопитни в оформянето на вежди, добре е първия път да посетите козметик. Той ще ги оформи с правилните пропорции и после ще ви бъде много по-лесно да поддържате формата им у дома. Въпреки това е добре да знаете основните правила и техники, които ще ви покажем тук, за да постигнете перфектна форма на веждите в домашни условия.

 


Stupka-1Стъпка 1: Разгледайте веждите си внимателно


Обърнете внимание на вашите вежди в огледалото. Срешете ги нагоре с подходящо гребенче. Сравнете двете вежди, защото най-вероятно няма да са еднакви. Използвайте молив или пръчка за измерване на веждите и се уверете, че са в правилната форма и позиция. Поставете молив или пръчица вертикално по стената на ноздрата, а другия диагонално – между външната страна на ноздрата и външния ъгъл на окото. Отскубнете всички косъмчета, които са извън границите на молива или пръчиците. Премахвайте постепенно космите, така че да запазите добрата линия на веждите и да не нараните кожата.

 

 

 

 

 


 

Stupka-2Стъпка 2: Техники на скубане


Преди да започнете, сложете навлажнена кърпа върху веждите за няколко минути. Това улеснява отстраняването на косъмчетата, като освобождава космения фуликул. Внимавайте да не прискрипете кожата. Отскубвайте космите един по един. Важно е да ги отстранявате по посока на растежа им. Не премахвайте повече от две или три власинки от едната вежда, преди да премахнете същото количество и от другата. Често отдалечавайте огледалото от лицето си, така че да виждате и двете си вежди. По този начин имате ясен поглед върху цялостния ефект, преди да сте приключили с оформянето на веждата. Разрешете ги с гребенче, за да разделите добре космите.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Stupka-3Стъпка 3: Косми между веждите


Ако имате косми между веждите, внимателно издърпайте кожата нагоре към челото с една ръка и след това отскубнете космите по посока на растежа.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Stupka-4Стъпка 4: Грижа за кожата


Нанесете антисептичен крем, за да намалите риска от бактериална инфекция и да предотвратите появата на отоци.