Тайни за красота от Япония - Ферментирали трици от биопродукти

Забравете за мазните кремове, ботокса и другите съвременни методи за разкрасяване. Всичко, което е необходимо, за да запазим кожата си здрава и красива, е един добър старомоден трик – баня с ферментирали трици.


Ние жените правим всякакви странни неща с телата си, за да поддържаме младостта и красотата си. Това включва всякакви екстремни намеси и методи от пластичната хирургия, но японците са открили един вълшебен начин за стопиране на биологичния часовник – къпане във ферментирали стърготини. Това може да ви звучи дори леко отблъскващо, но много експерти по красота от страната на изгряващото слънце се кълнат в неговата ефикасност. Тялото се покрива за 15 – 20 минути с дървени стърготини от tajni-krasota-qponiqкедър и кипарис. Те подобряват кръвообращението, почистват кожата и помагат при болки в мускулите. Ензимите, които се отделят в тази своеобразна баня от множество биопродукти, затоплят тялото до 40 градуса по Целзий. По този начин започвате да се потите, сякаш току-що сте пробягали двучасов маратон. Чрез този процес се активизира работата на вътрешните органи и се оптимизира обмяната на веществата, което води до повишаване на имунитета и подобряване на кръвообращението. Стимулира се изпотяването, без запушване на порите и се почистват замърсяванията по кожата.


Популярността на този метод нараства значително през последните години в салоните за красота в Япония, но самата процедура е измислена преди повече от 70 години в Хокайдо. Днес тя се счита за чудо, тъй като спомага за лекуването на различни болести като акне, анемия, хипертония, артрит и дори затлъстяване. Цената, която заплащат дамите, за да се потопят до шия в тази баня за 15 минути, е около 70 долара. Сухите стърготини от дървета, отглеждани в префектура tajni-krasota-qponiq-3Нара, са шлайфани и подложени на уникален процес на ферментация. Към тях се добавят ензими от плодове и цветя. Тази ферментирала смес от биопродукти достига температура от 70 – 80 градуса по Целзий.


Магията за красота явно вече е открита, но най-вероятно скоро няма да можем да се възползваме от нея в България. За нас остава да се отправим към Япония за една невероятна и здравословна екскурзия.