С кой цвят да си лакираме ноктите?

Селекцията от цветове и текстури лакове за нокти е толкова разнообразна и включва както монохромни тъмни или светли цветове, така и ярки нюанси, а също такива с отблясъци – изборът на цвят и вид лак за нокти се определя от твърде много фактори, за да може да се фиксира една единствена цветова гама като актуална (трендинг) за даден сезон. Изберете своята колекция от лакове за нокти най-напред според цвета на кожата си, цвета на косата и очите си, дължината и формата на ноктите, а след това според сезона, аксесоарите, гардероба и настроението си.


Има няколко правила, или по-скоро съвета, на които можете да се облегнете, в случай, че се колебаете в избора си и не искате да харчите твърде много средства, за да закупите десетки флакони и експериментирате с всичко възможно. И така:


Pic-1Жените с по-тъмен (естествен) цвят на кожата могат да се считат за привилегировани, тъй като могат да изглеждат добре с кажи речи всякакви цветове лак и всякакви дължини на ноктите. По-бледите цветове създават наистина атрактивен контраст, ярките цветове карат пръстите и ръцете да изглеждат много шик и модно, а екзотичните и тъмни цветове са "създадени" за тях.


За да установите коя цветова гама ще ви подхожда повече – студената или топлата – погледнете какъв е цветът на вените на дланите ви – ако изглеждат по-скоро сини, значи трябва да се ориентирате към студените цветове, а ако са по-скоро зелени – вашата гама е топлата. Сега ви остава единствено да изберете съответния цвят лак за нокти, попадащ в подходящата гама.


Едно просто правило, което важи за всички видове кожа – колкото по-тъмен е даден лак, толкова по-светла изглежда кожата на пръстите и ръцете.
-На жените с блед цвят на кожата подхождат бледи цветове лак, на тези със средно матова кожа – средно наситени тонове, а на мургавите жени – тъмни цветове.


-Ако търсите възможно най-неутрален и незабележим цвят на лака за нокти, имайте предвид, че освен спрямо цвета на кожата си, трябва да го изберете и според сезона. За една по-скоро светла жена бледорозовият цвят може да е отличен избор за зимата, но през лятото с подобен цвят ръцете й биха могли да изглеждат захабени и дори нечисти.


-Черните, тъмно сини и изобщо всички екстремно тъмни цветове не са подходящи за жени със светла кожа, тъй като вероятността ефектът от контраста да наподобява вида на ръцете на труп, зомби, вампир или пък готик.


-Металическите цветове, особено сребристото, но също така златистото, бронзовото и светло синьото – създават илюзията за слънчев тен на кожата на ръцете.