Запазете грима и през жегите

Лятото може да бъде колкото прекрасно, толкова и коварно. Защото неговите често прекалено високи температури имат неприятното свойство буквално да разтапят грима. Именно за да ви подготвим за подобни извънредни ситуации и най-вече за предотвратяването им, днес ще ви дадем няколко ценни съвета как макиажът ви да устои и на най-парещите слънчеви лъчи. Започваме с подготовката на лицето.

 

Като за начало никога, абсолютно никога не пропускайте трите стъпки в грижата за кожата. А именно - подходящ измиващ гел, нежен тоник и крем със слънцезащита. За да избегнете натрупването на продукти, може да се насочите към тониран овлажнител или BB крем.

 

И, споменавайки грижа за кожата, съветваме ви през летния сезон да смените нощния крем с по-лек флуид или лосион. Не забравяйте редовното (но не прекомерно и никога грубо) ексфолиране.

 

След като сте положили основата на грима си чрез подходящ тониращ продукт, идва ред да фиксирате. За целта най-добре използвайте прахообразна минерална пудра, нанесена с кабуки четка. През деня задължително носете в чантата си матиращи листчета и компактна пудра, с които да освежите лицето си и да предотвратите разтичането и размазването.

 

Идва ред и на цветната част от грима. Много популярни напоследък и много подходящи за лятото поради дълготрайната си формула са така наречените гелообразни сенки и очни линии. Те най-често се предлагат в бурканче и съчетават предимствата на кремообразните продукти (при нанасяне) с дълготрайността на прахообразните такива. Ако "страдате” от по-мазни клепачи, задължително използвайте и база за сенки.

 

Колкото до устните, те се нуждаят на първо място от подхранване и слънцезащита. Затова задължително използвайте редовно балсам със съдържание на масла и включен SPF. Колкото до дълготрайност на цвета, най-добрият вариант са матовите червила. А как да ги нанесете по най-добрия възможен начин.