Копринени устни за целувка

Устните ни са съществена част не само от лицето ни, но и от самите нас. Без тях никога не бихме могли да изразим любовта към близките хора, по най-естествения начин – чрез целувка...


При устните роговият слой е много по-тънък, в сравнение с всяка друга част на тялото. Освен това, те не разполагат с мастни жлези, които имат функцията да хидратират кожата. Със слюнка е единственият начин, по който ги овлажняваме.


По тях също могат да се образуват слънчеви петна и се развие рак на кожата, така че употребата на слънцезащитен балсам за устни е задължителна през лятото и при сняг.

 

Красивите и меки устни са желани от всички жени. Ето някои начини да постигнете желания външен вид на устните:


1. Избирайте обезмаслени продукти за устни, като избягвате такива, имащи в състава си парабени и аромат, които могат да бъдат дразнещи за кожата. Вместо това изпозвайте продукти, имащи в състава си глицерин, минерално масло, алое, млечна киселина, и сорбитол. Комбинацията от ланолин и пчелен восък ще омекоти устните.


2. Освен за лицето и тялото, прилагането на ексфолиант е валидно и за устните. Като такъв може да бъде използвана комбинацията от захар и мед, които да втриете в устните си с кръгообразни движения. Това ще отстрани мъртвите клетки от тях и ще стимулира образуването на колаген.


3. Пластичната хирургия е все по-търсен вариант за прикриването на недостатъците. За по-добрия външен вид на устните се извършват процедури, изразяващи се в инжектирането на филъри или други вещества, които ги правят по-обемни и сочни. В декоративната козметика също навлизат вещества като етерични масла и джинджифил за постигането на подобен ефект.


4. Забравете за цигарите! Редица изследвания показват вредното влиянието на цигарите и ролята им в преждевременното остаряване на кожата. Ако искате да запазите устните и кожата си красиви и свежи най-добре пропуснете този вреден навик и вместо изпушването на цигара прибегнете до нанасяне на балсама за устни.


5. Пийте вода! Водата е един от най-добрите приятели, както на кожата на лицето, така и на устните. Добрата хидратация на кожата е важна не само за външния вид, но и за поддържането на нормалните процеси в нея и запазване на здравето й.