Български дизайнери направиха фурор в Сингапур

Смесица от древногръцка митология и японски орнаменти представиха българските дизайнери Ясен Самуилов и Ливия Стоянова по време на женската седмица на модата в Сингапур.

Българите впечатлиха публиката с нестандартните си идеи, смесица от различни националности и култури.

По модния подиум се разходиха мъже-кентаври, които придружаваха японка с изящна бяла рокля с дръзки метални орнаменти.

Колекцията олицетворява буйния нрав, невъздържаност и негостоприемство, с които са известни древногръцките същества.

В представените модели се открояваха черното, бялото и червеното. Акцент са смелите дантелени панталони, късите палта и високите обувки с шипове.

В същото време дебелите материи като вълна и плюш са нестандартно комбинирани с прозрачни платове. Запомнящото е розово-оранжевото сако от плюш с прозрачно деколте и голяма блестяща яка, която си отива по-скоро със строг официален костюм.

Камъните и перата също не липсваха на модния подиум, които бяха умело съчетани с остри и високи рамена, преливащи цветове и дръзки обеми.

Към необичайните хрумвания на дизайнерите е проявила интерес и известната с ексцентричния си вкус Лейди Гага. Стилистът на Гага се свързал с тях и поискал за певицата няколко модела, която самата тя избрала от дефилетата на българите.

624-300-moda-singapur

Техни тоалети са носели още Барбара Хендрикс, Изабел Аджани, Наоми Кембъл, Франсоа Сага и много други.

Ясен и Ливия ръководят малката френска модна марка On Aura Tout Vu, която през последните години успя да се нареди сред обсъжданите и търсените в модния свят брандове.