Ел Макферсън – „Не мисля, че красотата е запазена само за младостта“

Манекенката, която стана на 50 години на 29 март, смята, че макар жените да искат да изглеждат по най-добрия възможен начин с напредването на възрастта, техният основен приоритет става да се чувстват добре в собствената си кожа.

 

В интервю за британския вестник "Дейли телеграф" Ел Макферсън заяви:
"Не мисля, че красотата е запазена само за младостта. Мисля, че днешната жена иска да изглежда добре, тя не иска да изглежда млада"

 

"Жените не желаят да се държат непременно като тийнейджърки. Моята амбиция беше да премина през този етап от живота си грациозно и мисля, че го правя. Приоритетите ми се променят. Осъзнавам, че това е период, в който или се примиряваш с това, или ще бъде доста трудно", сподели още Ел Макферсън.

 

50-годишният супермодел Ел Макферсън е фокусирана изцяло върху здравето си, а на второ място поставя външния си вид.

 

cf3c25e4dd6f3eeacfc7eaffb83a92b3Ел Макферсън: Здравето е преди външния вид

 

След като наскоро звездата отбеляза юбилея си, тя обясни, че правилното хранене и фитнес тренировките й са много по-важни от начина, по който изглежда в огледалото.

 

"Като жена мога да кажа, че когато навършиш 50 г. трябва да полагаш повече усилия. Да бъдеш добре, да си във форма и да си здрав е наистина много важно. Очевидно е, че добрият грим и стилистите помагат много. За мен наистина е по-важно как се чувствам, отколкото как изглеждам.

 

Неслучайно прякорът на звездата е "Тялото", а коментарите по неин адрес могат само да я ласкаят. В момента Ел е жури на известно шоу за откриване на модели и се чувства прекрасно в ролята си на ментор на прохождащите момичета в света на модата.

 

"Целият успех в една работа идва, когато влагаш цялото си старание и желание в нея. Прави това, което обичаш и обичай това, което правиш, просто е", заключва с усмивка Макферсън.