Новият шеф на Съюза на съдиите

Съдия Таня Маринова от Софийския районен съд (СРС) е новият шеф на Съюза на съдиите (ССБ), съобщи говорителят на Съюза Нели Куцкова.

Маринова е била посочена единодушно от новоизбрания 9-членен управителен съвет.

Тя заема мястото на Мирослава Тодорова, чиито мандат изтече.

Тодорова бе избрана за изпълнителен директор на съюза, съобщи още Куцкова и уточни, че Тодорова не поискала нов мандат за председател заради делата, които се водят срещу нея.

Но тя е получила пълна подкрепа от своите колеги, подчерта Куцкова.

Консолидирани сме и продължаваме политиката, водена досега. Твърдо сме решени да отстояваме независимостта на съдебната власт и досега използвахме интелигентни методи, които засега няма защо да втвърдяваме, коментира Таня Маринова и изрази надежда, че ССБ има само опоненти, с които ще има разговори за развитие и реформа на съдебната система.

Не може всички да са ни приятели, но очакваме разумен диалог за реформа, каза още Маринова.

Всички членове на ССБ са готови да работят по-активно за организацията. Надяваме се скоро да започне разговорът за проблема с натовареността, каза Таня Маринова и за пореден път припомни, че е нужно преразпределение на финансовия и човешкия ресурс.

В управителния съюз на най-голямото съдийско сдружение влизат Петко Петков, върховните съдии Мими Фурнаджиева и Борислав Белазелков, както и председателката на Благоевградския районен съд Екатерина Николова.