Коста Рика- Богатият бряг

През 1502г. Христофор Колумб открива "зеленото бижу на Централна Америка", разположено между два океана - Тихия и Атлантическия. От тогава насам Богатият бряг е символ на безкрайни възможности за почивка: пълен релакс носят плажовете на Пасифика, приключенкият дух се рее свободно из дебрите на джунглата, преходите до някои от действащите вулкани или пък опознавателните речни круизи сред вечнозелените гори ще ви заредят с емоции за месеци напред.

 

За привържениците на капитан Джак Спароу е просто задължително да отскочат до остров Тортуга, където ще усетят райската пиратска атмосфера на този исторически остров.

 

Коста Рика, или Република Коста Рика, е държава в Централна Америка, която граничи с Никарагуа на север, с Панама на изток и юг, с Тихия океан на запад и юг и с Карибско море на изток.

 

Коста Рика е дом на огромно разнообразие на растения и животни. Страната заема едва 0,25% от земната повърхност и 5% от биологичното разнообразие на света. Около 25% от земите на Коста Рика са национални паркове или защитени области. Това е най – високият процент на защитени земи в света. Приютила е над 12 000 вида пеперуди, 120 вулкана и още безброй защитени от закона животински и растителни видове. Провинция Гуанакасте е една от най-атрактивните дестинации в Коста Рика. Движейки се към нея, достигате действащия вулкан Поас (2708 м), откъдето гледката е изумителна. Следваща спирка са градините на река Ла Пас с пет водопада и националния парк Браулио Карильо.

 

Можете да поемете на еднодневна екскурзия, включваща: езда в Луена Виста и посещение на горещите извори, круиз по река Коробичи, посещение на националния парк Ринкон де ла Виеха или резервата Пало Верде. По-градската част на провинцията е град Фламинго, където има луксозни хотели, магазини, заведения и условия за водни спортове, езда, сафари с лодки, кану, катерене и куп други забавления.

 

Въпреки богатата гама от авантюристични приключения в джунглата, най-привлекателни за туристите си остават плажовете на Коста Рика. Големите курортни райони са Хако и Пунта Леона и се намират в южната част на Тихоокеанското крайбрежие.

 

Оставете въображението и се доверете на очите си, защото Коста Рика ще надмине и най-смелите ви очаквания.