Линор Шахар

Яжте съобразно кръвната си група

 

Индивидуализирано решение за диета, с която да останем здрави, , да живеем по-дълго и да постигнем мечтаното тегло...

 

Казвам се Линор Шахар и съм специалист по кръвните групи от Тел Авив, Израел. На 43 години съм, майка на две деца. Практикувам Метода на кръвната група над 10 години с удивителни резултати. Клиентелата ми включва хора от всякакви възрасти, мъже и жени, търсещи начини да подобрят здравето си и да изглеждат възможно най-добре.

Някога подозирали ли сте, че не всички хора трябва да ядат едни и същи неща, или да правят едни и същи упражнения? Някога чували ли сте, че храната за едни може да бъде отрова за други?

 

Ами ако ви кажа, че тайната за крепко здраве и живот без болести е съвсем проста и това е Вашата кръвна група? Онази изумителна червена течност, която влияе на вътрешната Ви химия и е ключът, отключващ мистериите на болестта, дълголетието, добрата кондиция и емоционалната сила?

Кръвната група – 0, А, Б или АБ – е това, което сме от Ден Първи и тя е толкова съществена, колкото самото Сътворение. В съвършената логика на Природата, кръвните групи следват неразривна диря от най-ранните мигове на човешкото сътворение да наши дни. Те са подписът на древните ни предци на неразрушимия пергамент на историята и клетъчен отпечатък, разгадаващ много от главните мистерии, заобикалящи нашето търсене на по-добър живот. 

Това означава, че всяко човешко същество е напълно уникално и че няма правилен или погрешен начин на живот или диета; има само правилен или погрешен избор, направен въз основа на нашите индивидуални родови кодове.

Кръвната група определя Вашата податливост към болести, храните, които би трябвало да ядете и начините за избягване на най-тревожните здравни проблеми. Тя Ви казва кои храни, подправки, чайове помагат на хора от Вашата кръвна група да поддържат оптимално здраве и идеално тегло и на кои витамини и хранителни добавки да наблягаме и кои да избягваме.

Ключът към значимостта на кръвната група може да бъде открит в историята на човешката еволюция: Кръвна група 0 (нулева) е най-старата; Кръвна група А еволюира с аграрното общество; Кръвна група Б възниква с миграцията на хората на Север в по-студени и сурови територии; Кръвна група АБ е напълно съвременна адаптация, резултат от смесването на различни групи.

Тази еволюционна история е в пряка връзка с диетичните нужди на хората от всяка кръвна група днес.

 

Намаляване на теглото

Историята на човечеството е история на оцеляване. По-конкретно история за това къде са живяли хората и какво са можели да ядат там. Става дума за храна – за намиране на храна и за местене, за да бъде открита храна.

Вашата кръвна група е по-надежден ориентир за идентичността Ви, отколкото раса, култура или география. Четирите кръвни групи са четири прости ключа за отключване на излишното ви тегло. Те са родово описание на това кои сте, водачи към начина да живеете максимално здравословно.

Всяка кръвна група съдържа родовото послание на диетите и поведението на предците ни и, въпреки че ние сме доста далеч от ранната история, много от техните отличителни черти все още ни въздействат. Познаването на тези предразположения ни помага да разберем логиката на диетата спрямо кръвната група.

Когато използвате индивидуалните характеристики на Вашата кръвна група като пътепоказател за хранене и начин на живот, Вие ще бъдете по-здрави, ще достигнете по естествен път набелязаното тегло и ще забавите процеса на стареене.

 

Програмата за диета спрямо кръвната група

Програмата по кръвна група е уникална и различна. Става дума изцяло за това кой сте Вие и какви са целите Ви по целия път към тялото-мечта – без да се чувствате в лишение или гладен. Програмата по кръвна група взима предвид начина Ви на живот, възрастта, пола, предпочитанията и слабостите Ви. Независимо дали сте опитвали други диети в миналото или не, Програмата по кръвна група ще Ви е последната. Защо? Тъй като, за разлика от другите диети, тя взаимодейства с Вашата биохимия. Тя е Вашата жизнена сила и е в перфектно съответствие с нуждите и желанията на тялото Ви. А добрите новини са – никога не е твърде късно да започнете да изглеждате страхотно!

 

Линор М. Шахар, специално за списание Business Lady

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.