Финансови лидери дискутират иновациите в сектора

Фундаменталната промяна в начина, по който работят финансите, ще се дискутира по време на Международния форум NEXT DIFI 2017, който ще събере на едно място банки, застрахователи, финансисти, финтех компании, експерти и стартъпи.


Международният форум NEXT DIFI 2017 - Digital Finance, FinTech, InsureTech & Banking Innovation Forum ще събере лидерите в сектора на 29 септември 2017 г. в Софарма бизнес тауърс. На събитието ще присъстват гости от Белгия, Велкобритания, Унгария, Румъния, Чехия и България.

Все по-често финансовите институции използват дигитални инструменти и създават специални звена за изучаване и подобряване на потребителското преживяване, за да останат конкурентноспособни на пазара. Утвърдените брандове във финансовия сектор полагат значителни усилия, за да направят своите услуги възможно най-модерни, пък и удобни за потребителите. В началото на годината беше обявено, че 7 от най-големите европейски банки се обединяват за създаването на обща финансова платформа за международна търговия, базирана на блокчейн технологии. В инициативата участват Deutsche Bank, HSBC, KBC, Natixis, Rabobank, Societe Generale и UniCredit. Тези банки са подписали меморандум за сътрудничество, в рамките на което е договорена съвместната разработка на платформата и извеждането на пазара на продукт наречен Digital Trade Chain (DTC). В програмата на NEXT DIFI 2017 е включена специална дискусия, посветена на Блокчейн технологиите във финансовата сфера.

Решенията стават все по-персонализирани и включват мобилни устройства и социални мрежи, но се преследва висока степен на надеждност и сигурност на услугата. Експертите гости на NEXT DIFI 2017 ще коментират теми, свързани с въвеждането на нови технологии и тяхната сигурност. За кибер сигурността в застраховането на NEXT DIFI 2017 ще говори Михаил Николов от Евроинс. Специален гост говорител на форума ще е Ноеми Пап - главен съветник дигитализация и продажби на дребно към Европейската банкова федерация. Ноеми води дигиталното банкиране и е програмен лидер на проекти, свързани с актуални дигитални въпроси като клауд технологии, е-идентификация и др. Преди да се присъедини към ЕБФ, Ноеми е работила 2 години в консутантска фирма за международни отношения и публични въпроси в Брюксел.

NEXT DIFI 2017 е еднодневна конференция, на която се срещат технологиите и финансовите услуги и отразява бързопроменящите се начини, по които светът купува, взема назаем или инвестира.

Партньори на събитието са: Postbank, Euroins, EBF, Startup, BDVO, BAPRA, BVCA, H2H Communications, 3Con, Softuni, BNI, BAIT, Sopharma Business Towers, PureWater, Co-mad, Esspressonews, Manifesto.bg, Business lady, EventsPro, Sofia news, Predpriemach.bg, Publics.bg

Повече за събитието може да откриете тук: difi.b2bmedia.bg

За контакти:
0897885408