Интересни факти от живота на Марта Стюард

За американските домакини Марта Стюарт е икона. С готварските си книги и телевизионното си предаване със съвети за бита тя си спечели уважението на хиляди дами. А и милиарди долари – Стюард е първата жена в САЩ, която става милиардер не заради наследство, а със собствен труд. Опознайте я по-добре с тези интересни факти:

 

Марта Стюарт има пет братя и сестри. Научава се как да готви и шие от майка си, а на градинарство – от баща си.

 

Докато учи в университета, работи като манекенка, за да се издържа. Завършва история в колежа Барнард.

 

В един период от живота си има връзка с Антъни Хопкинс, но къса с него след участието му в „Мълчанието на агнетата“. Твърди, че оттогава непрестанно го асоциира с героя му Ханибал Лектър.

 

Много обича животните и отглежда кучета, котки, птици, пилета, пуйки, магарета и коне.

 

Марта Стюарт е абсолютен работохолик. Спи само по четири часа на нощ и то на светната лампа, защото така – твърди самата тя – може веднага да стане и да продължи да работи, когато се събуди. „Понякога си лягам за малко през деня, но докато дремя, продължавам да мисля, така че времето не е изгубено“, казва тя.

 

Компанията ѝ се нарича Martha Stewart Living Omnimedia. Бизнес империята ѝ включва телевизионни продукции, списания, книги, онлайн медии, марки храни, недвижими имоти и др. До неотдавна притежава цели осем къщи.

 

През 2004 г. Стюарт е осъдена по четири обвинения – конспирация за възпрепятстване на правосъдието, възпрепятстване на правосъдието, даване на фалшиви показания и лъжесвидетелстване. Прекарва пет месеца в затвора и ѝ забраняват да управлява компанията си в следващите пет години. Първопричината за всичко са съмнителни финансови операции.

 

Преди време бе разкрито, че постоянно ползва парите на компанията за личните си нужди, например за луксозните си ваканции.