9 вдъхновяващи цитата от Ричард Брансън

Акула в бизнеса, магнат, ексцентрик, авантюрист, милиардер, философ – Ричард Брансън може да бъде описан по много начини и все няма да е грешно. Собственикът на империята Virgin Group притежава близо 200 компании в над 30 страни и в много разнообразни сфери. Нещата, които го отличават най-много обаче, са готовността му да поема големи рискове и желанието му да окаже положително влияние на света с работата си. Мотивирайте се за своето покоряване на върхове с някои от най-известните изказвания на Брансън.

 

„Не се научавате да ходите, следвайки правилата. Научавате се, като го правите и се проваляте.”

 

„Бъдете смели и не живейте живота, който „би трябвало да живеете“. Успехът не идва при тези, които следват утъпкания път. Трябва да бъдете новатори – все пак не забравяйте, че най-големите човешки постижения са били продукт на безумни идеи. Не се притеснявайте от провала и вярвайте, че няма как да постигнете успех, ако първо не се провалите.”

 

„Смелият човек може да не живее вечно, но предпазливият не живее изобщо.”

 

„Направете живота и работата си приключения. Наблюдавайте всяка стъпка, която правите и въвлечете и другите в своето пътешествие.”

 

„Не е нужно да разделяте забавлението от работата – те могат да вървят ръка за ръка. Само си помислете колко би било хубаво да се събуждате сутрин и да се вълнувате за предстоящия работен ден.”

 

„Всеки бизнес е просто идея как да направиш живота на хората по-добър.”

 

„Ако не мечтаете, няма да постигнете нищо.”

 

„Човек не може да отнесе парите в гроба, затова е важно да остави нещо след себе си, което да бъде полезно за поколения напред.”

 

"Отиваме там, където никой не е бил. Няма модел, който да следваме и нищо, което да копираме. Поради тази причина всичко това е толкова вълнуващо."