Супербогати хора, за които вероятно никога не сте чували

Не всеки, който се къпе в пари, е знаменитост. Много заможни хора се възползват от възможностите си, за да си осигурят спокойствие и да избегнат публичния шум. Днес решихме да ви запознаем с някои от най-богатите хора в света, предпочитащи да стоят извън светлината на прожекторите.

 

Елиодоро Мате. Състояние: 3 млрд.долара. Притежава бизнес с производство и продажба на евкалипт и чамов материал в Аржентина и Чили.

 

Райли Бечтел. Състояние: 4,1 млрд.долара. Управлява строителната компания Bechtel Group, която се занимава с изграждането на мащабни инфраструктурни проекти.

 

Райнхолд Вурт. Състояние: 7,3 млрд.долара. Германският бизнесмен има голяма компания за производство на слънчева енергия, както и банка.

 

Киелд Кристиансен. Състояние: 9,1 млрд.долара. Той в внук на създателя на Lego и до днес има ръководна роля в компанията.

 

Алико Данготе. Състояние: 17,1 млрд.долара. Нигериецът е най-богатият човек в Африка. Има компании за производство и продажба на захар, брашно и цимент. Инвестира и в петролната индустрия.

 

Хорхе Леман (на снимката със съпругата си). Състояние: 26 млрд.долара. Леман е бразилски инвестиционен банкер, известен още като „барона на бирата“, тъй като голяма част от богатството му се дължи именно на притежаваната от него марка InBev.