9 вдъхновяващи цитата от създателя на Google Лари Пейдж

Ако има нещо, което най-добре описва Лари Пейдж, това е безграничната амбиция. Преди не толкова много години той създаде Google заедно със съдружника си Сергей Брин, а днес ни е трудно да си представим интернет без търсачката. На какво се дължи успехът на Пейдж? Някои от най-запомнящите му се цитати ни дават отговора.

 

1. Едно изречение описва най-добре как можем да променим света – винаги работи здраво върху нещо толкова вълнуващо, че е чак некомфортно!

 

2. Изобретяването на нещо ново не е достатъчно. Фокусът трябва да е и върху иновацията, а и една компания трябва да може да комерсиализира продукта си, за да стигне той до хората.

 

3. Ние сме може би 1% от това, което бихме могли да бъдем. Google например би могла да се движи по-бързо, имайки предвид възможностите си... Трябва да се съсредоточим върху изграждането на неща, които все още не съществуват.

 

4. Много компании не постигат успех. В какво грешат? Не взимат под внимание бъдещето. Аз мисля така: Какво ще представлява бъдещето? И как ще го създадем?

 

5. Идеята, че хората трябва да полагат робски труд, правейки нещо ненужно само за да запазят работата си, за мен е безсмислена. Това не може да бъде правилният начин.

 

6. Работата ми като лидер е да подсигуря на всички в компанията добри възможности, да ги накарам да чувстват, че правят нещо значимо и допринасят за доброто в обществото. Искам Google да води, не да следва.

 

7. Искаме технологиите ни да бъдат използвана от всички и на всички да им харесва да я използват. Дори по няколко пъти на ден. Няма много неща, които използваме по няколко пъти на ден.

 

8. Дълбокото познание за сферата от мениджъра е ключов фактор за мотивацията на служителите.

 

9. Ние печелим от това, че когато казваме, че ще направим нещо, хората вярват, че наистина го можем.