Най-много отличия от Годишните награди на Business Lady за дамите от Kaufland България

София, 13.06.2022 г. – Три дами от лидерския екип на Kaufland България бяха отличени на единадесетото издание на Годишните награди на списание и клуб Business Lady и така лидерът в търговията се превърна в компанията с най-много награди. Отличията, които бяха раздадени на специална церемония в столицата, поощряват професионалните успехи на жените сред българската общественост. Тяхната цел е да дадат гласност на добрите управленски модели, ефективните бизнес практики и адекватното развитие на човешкия капитал.

За поредна година Милена Караилиева, която e начело на HR отдела на компанията, грабна отличието за „Човешки ресурси“. Маркетинговият директор на Kaufland Катерина Ушева беше избрана от журито за победител в категорията „Налагане на търговска марка”, а призът „Лидер на промяната“ отиде в Диана Костова, която е начело на направление „Централно управление на недвижимостите“.

През 2021-ва HR екипът, ръководен от Милена Караилиева, успешно надгражда всички политики за възнаграждения и придобивки за служителите на Kaufland България, разработва уелнес програма с различни инициативи за психологическа подкрепа, образователни лекции и вътрешни събития, посветени на здравословния начин на живот, а също и продуктов пакет за всеки служител с COVID-19. Благодарение на усилията на отдела през изминалата година успешно е реализирана кампанията „Време е за ново начало“ за привличане на талантите на бъдещето в компанията и е надградена програмата „Академия за търговци“, която цели да развие следващото поколение експерти и лидери.

Грижата за клиентите на Kaufland България е в основата на отличието на Катерина Ушева, директор на направление „Маркетинг“ на компанията. След месеци на усилена работа нейният екип успешно въвежда програмата за лоялност Kaufland Card, която надгражда значително познатите у нас сходни програми. Картата дава възможност на клиентите на веригата да се възползват от по-ниски цени, да трупат точки и да получават персонални купони. Резултатът от работата на отдела е постигането на заложените цели още в първите 3 седмици след пускането на Kaufland Card и брой регистрации, надминаващи тези в държави с многократно по-голямо население от това на България.

Диана Костова беше отличена за приноса на нейния екип по развитието и налагането на ONE STOP SHOPPING стратегията на Kaufland, която предлага на клиентите на веригата цялостно преживяване и голямо разнообразие от продукти и услуги на едно място. Под нейно ръководство изминалата година е най-успешната в историята на „Отдаване под наем“ в Kaufland България. Благодарение на усилията на екипа ѝ е изградена и най-голямата концесионерна зона на веригата у нас. Тя се намира в модернизирания хипермаркет на Kaufland във варненския квартал „Трошево“ и на своята площ от 1200 кв. м включва десет наематели, първия за Kaufland в страната food court и първата по рода си вертикална детска площадка.


За Kaufland България

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,7 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 500 служители. През 2022 г. компанията разполага с 61 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.