КОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА 2015

Деветнадесет компании и медии бяха отличени с награда „КОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА” от списание Business Lady

 

Вчера (17 февруари) на пищна церемония в София хотел Балкан бяха връчени годишните награди „КОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА 2015”. Официалната церемония беше инициирана и организирана от единственото по рода си информационно издание с бизнес насоченост и дамска аудитория „Business Lady” и се проведе под патронажа на Томислав Дончев, заместник министър-председател по европейските фондове и икономическата политика. Официални партньори на награждаването бяха Българска търговско-промишлена палата, Български форум на бизнес лидерите, Германо-Българска индустриално-търговска камара и Висше училище по застраховане и финанси.

 

Общо 19 компании, институции и медии получиха официално признание за положените усилия в посока развитие на човешкия капитал, устойчиво развитие, иновативен мениджмънт, непрекъснато повишаване на качеството на предлагания продукт/услуга, конкурентоспособност и иновации, успешен бизнес модел, корпоративна социална отговорност, добро пазарно позициониране и други.

 

Официални гости на церемонията бяха Божидар Лукарски, министър на икономиката; Зорница Русинова, заместник-министър на труда и социалната политика; Цветан Симеонов, председател на БТПП; Мариета Захариева, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на МСП; Георги Руйчев, изпълнителен директор на Български форум на бизнес лидерите; д-р Марияна Симеонова, изпълнителен директор на Агенция по трансплантация и други, които връчиха награди на някои от отличените компании.

 

В категория „ПРОМИШЛЕНОСТ” призът отиде при „ДЕВНЯ ЦИМЕНТ” АД за УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ И ИНОВАЦИИ В ДОБИВНАТА ПРОМИШЛЕНОСТ. В най-широко застъпената в това издание категория "ИНДУСТРИЯ" бяха отличени няколко компании. „АЛКОМЕТ” АД получиха отличие за УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ И ИНОВАЦИИ В ПРОИЗВОДСТВОТО, ЛИТЕКС МОТОРС пък грабнаха награда за УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ, ИНОВАЦИИ И КАЧЕСТВО В АВТОМОБИЛОСТРОЕНЕТО. ФАБРИКА ЗА МАЙОНЕЗА „КРАСИ” бе отличена за УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ, КАЧЕСТВО И КОНТРОЛ В ПРОИЗВОДСТВОТО НА ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ, а „ПРЕСТИЖ-96” АД получиха признание за УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ, КАЧЕСТВО И ИНОВАЦИИ В ПРОИЗВОДСТВОТО НА ЗАХАРНИ ИЗДЕЛИЯ.

 

В категория „ФАРМАЦИЯ” наградата отиде при GLAXOSMITHKLINE BULGARIA, които бяха отличени за ЕТИЧНОСТ, УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ И ИНОВАЦИИ ВЪВ ФАРМАЦИЯТА. CryoSave България пък бяха наградени за УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ, КАЧЕСТВО И СИГУРНОСТ В СЪХРАНЕНИЕТО НА СТВОЛОВИ КЛЕТКИ в категория „ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ”. Награда в същата категория получи и екипът на Медицински комплекс „Д-Р ЩЕРЕВ” за УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ И ИНОВАЦИИ В РЕПРОДУКТИВНАТА И ФЕТАЛНАТА МЕДИЦИНА. А EASY CREDIT пък грабнаха приза за УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ, ОТГОВОРНО КРЕДИТИРАНЕ И ЕТИЧНОСТ В НЕБАНКОВАТА СФЕРА в категория „ФИНАНСОВ СЕКТОР”. В сектор „ИНОВАЦИОНЕН МЕНИДЖМЪНТ” бe отличена ECONT EXPRESS за НАЙ-ИНОВАТИВНА КУРИЕРСКА КОМПАНИЯ (за уникалния проект Econt Smart Courier).

 

PAYSAFE БЪЛГАРИЯ грабнаха наградата в категория „ГЛОБАЛЕН БИЗНЕС” за СДЕЛКА НА ГОДИНАТА – 2015 (за сливането на компаниите Skrill и Optimal Payments). РЕФАН БЪЛГАРИЯ спечели приз за СТАБИЛНИ ПОЗИЦИИ В СВЕТОВЕН МАЩАБ И ПОЗИТИВЕН ОБЩЕСТВЕН ИМИДЖ. В категория „ИТ СЕКТОР” отличие спечели SAMSUNG BULGARIA за кампанията си BeFearless – Използване на новите технологии за развитие на човешкия потенциал. ТЕЛЕПОЛ ЕООД пък получиха отличие за ЕФЕКТИВНОСТ И ИНОВАЦИИ В СФЕРАТА НА ОХРАНАТА И СИГУРНОСТТА отново в същата категория.

 

В „РИТЕЙЛ СЕКТОР” призът грабна БИЛЛА БЪЛГАРИЯ, които бяла отличени за ЕТИЧЕН БИЗНЕС МОДЕЛ. А в категория „РЕКЛАМЕН БРАНШ” награда получи J POINT GROUP за ПЕЧАТНИ ИНОВАЦИИ И ЦЯЛОСТНИ КОМУНИКАЦИОННИ РЕШЕНИЯ. ИА ФОКУС пък бе отличена за ЦЯЛОСТЕН ПРИНОС ЗА РАЗВИТИЕТО НА НОВИНАРСТВОТО И ИНФОРМАЦИОННИТЕ МЕДИИ В БЪЛГАРИЯ, а РАДИО ВИТОША и сутрешното предаване „Тройка на разсъмване” грабнаха награда за ЦЯЛОСТЕН ПРИНОС ЗА ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ НА СОЦИАЛНИ И БЛАГОТВОРИТЕЛНИ КАУЗИ.

 

Всяка отличена компания получи подаръчен комплект, осигурен от РЕФАН БЪЛГАРИЯ.

 

Медийни партньори на церемонията бяха радио Витоша, радио Фокус, ИА Фокус, ИА Cross.bg, Seenews.com, b2bmedia.bg, Mail.BG, Radar.BG, In LIFE, Manifesto.BG, WEBIT.FESTIVAL и Хайлайф.

 

Водещи на официалната награждаването бяха известните актьори Деси Бакърджиева и Явор Ралинов. За доброто настроение на гостите се погрижаиха победителката в последния сезон на X Factor Християна Лоизу и носителите на Купа България за 2015 и номер 1 в Ранг листата на Българската федерация по спортни танци за състезатели над 19 години (за стандартни танци) Ивайло Котев и Елица Мариновска от танцов клуб „Амаранд М” и танцов клуб „Дъга”.

 

Целта на наградите „Компания на годината” е да се даде гласност на добрите бизнес практики, да се популяризира успешната индустрия в световен и локален мащаб, да се фокусира общественото внимание върху иновативни и актуални модели за управление на бизнеса и компанията, като по този начин се поощри предприемачеството сред българската общественост. Наградите на списание Business Lady са продължение на основната цел на изданието - да споделя успешни бизнес модели, да бъде трибуна за различни професионални успехи, лични качества и достижения.

 

За допълнителна информация, моля, пишете ни на:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Списание Business Lady е единствено по рода си двумесечно информационно издание с бизнес насоченост и дамска аудитория. Това е списанието на всяка уважаваща себе си съвременна работеща жена. Изданието има редица осъществени проекти (освен печатния си и он-лайн формат) - Годишни награди на сп. Business lady (2012, 2013, 2014), Награди за благотворителност и КСО „Златно сърце” (2014), Благотворителен бал (2013, 2014), социални кампании, диамантено парти и др.