НАД 42 000 ПОТРЕБИТЕЛИ ВЗЕХА УЧАСТИЕ В ДЕСЕТОТО ЮБИЛЕЙНО ИЗДАНИЕ НА КЛАСАЦИЯТА „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ”

FIBANK И HAPPY BAR&GRILL СЪБРАХА НАЙ-МНОГО ГЛАСОВЕ.
TESY e любимата БЪЛГАРСКА МАРКА на потребителя.
Samsung с две първи места – в Бяла и черна техника и в Иновативни марки

Над 42 000 души подкрепиха предпочитаните от тях брандове в единствената потребителска класация у нас „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” за 2018 г., като в първия етап гласоподавателите бяха над 4500, във втори – над 24 000, а в трети етап гласувалите са над 13 700. За марките Fibank и HAPPY BAR&GRILL са гласували най-много потребители. Сред събралите голям брой потребителски гласове тази година са още: Refan, LIDL, TESY, Samsung, Майонеза Краси, Credissimo. Резултатите и точния брой гласове, дадени за всеки бранд в последния кръг, можете да видите тук: http://mylovemarks.eu/results.php.

Част от марките тази година стигнаха до трети кръг в повече от една категория. HAPPY BAR&GRILL за втора поредна година грабна приза в два раздела – ЗАВЕДЕНИЯ и БЪЛГАРСКА МАРКА – ХРАНИ И НАПИТКИ. Fibank е любимата банка на българите, като участваше и в още две категории, в които грабна втора награда – ЛЮБИМ РАБОТОДАТЕЛ и ИНОВАТИВНИ МАРКИ, и събра най-много потребителски гласове във финалния кръг на класацията, с което си спечели титлата ЛЮБИМА МАРКА на българския потребител за 2018 г. LIDL е ЛЮБИМИЯТ РАБОТОДАТЕЛ на българския потребител, като оспорваше първото място и в категория ТЪРГОВСКИ ВЕРИГИ, където спечели втора награда. REFAN пък са безпорният лидер в категория КОЗМЕТИКА, а тази година спечелиха втора награда и в категория БИО И НАТУРАЛНА КОЗМЕТИКА. Брандът TESY e любимата БЪЛГАРСКА МАРКА и грабна втора награда в БЯЛА И ЧЕРНА ТЕХНИКА и трето място като ЛЮБИМ РАБОТОДАТЕЛ. Samsung е безспорният победител в категория БЯЛА И ЧЕРНА ТЕХНИКА, като спечели първо място и в ИНОВАТИВНИ МАРКИ. Майонеза Краси държи първенството за четвърта поредна година в МАЙОНЕЗИ, ЛЮТЕНИЦИ И СОСОВЕ, като грабна трета награда в категория БЪЛГАРСКА МАРКА – ХРАНИ И НАПИТКИ. Credissimo стана марка №1 в категория ФИНТЕХ КОМПАНИИ и спечели трето място в БЪЛГАРСКА МАРКА.

В категория ВИСОКОАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ най-предпочитаната марка е Tullamore DEW, следвана от Jim Beam и Grant’s. Първенството в категория БУТИЛИРАНИ ВОДИ за четвърта поредна година спечели българският бранд Хисар в оспорвана надпревара с водите Михалково и Бачково. Предпочитаната марка КАФЕ И ТОПЛИ НАПИТКИ на българския потребител за трета година е Spetema, като след нея се нареждат Tchibo и чай Биопрограма. Ядки Детелина спечелиха потребителския вот в категория ЯДКИ, ЧИПС И СОЛЕТИ, следвани от миналогодишният победител Солети Златна Добруджа и Ядки Вуйчо Ваньо. В ЗАХАРНИ ИЗДЕЛИЯ приза грабнаха обичаните Лукчета, като след тях останаха Бонбони Черноморец и Локум и халва „Сладки времена”. В категория МЕСНИ ПРОДУКТИ първо място потребителите отново отредиха на ТАНДЕМ, на второ се нарежда брандът Compass, а на трето – Орехите. В раздел МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ най-много гласове събра родната марка Верея, като след нея са Боженци и Кисело мляко БИЛЛА. Майонеза Краси отново стана №1 в раздел МАЙОНЕЗИ, ЛЮТЕНИЦИ И СОСОВЕ, следвана от Олинеза и Дерони. Био храни Моравско село грабнаха приза в БИО ПРОДУКТИ И СУПЕР ХРАНИ, като второто и третото място си поделиха Fitness Микс Класик „Детелина” и dmBio.

Refan отново спечели в категория КОЗМЕТИКА, следван от Dove и Bilka. Weleda стана победител за втора поредна година в категория БИО И НАТУРАЛНА КОЗМЕТИКА, като след нея се нареждат Refan и Alteya Organics. В раздел ДЕРМО И МЕДИЦИНСКА КОЗМЕТИКА голямата награда потребителите отново присъдиха на международния бранд Bioderma. Второ място потребителите отредиха на швейцарската козметика Skincode, а трето на Pharma Hyaluron. В следващите две категории – БЕБЕШКА КОЗМЕТИКА и БЕБЕШКИ И ДЕТСКИ ПРОДУКТИ първото място потребителите отредиха съответна на брандовете Sebamed, следван от Mustela и Weleda и Ganchev, следван от Water Wipes и Dr.Theiss Sensibel Нахткерцен. В раздел АВТОМОБИЛИ тази година първото място спечели Infiniti, като след тях се нареждат Peugeot и Alfa Romeo. Предпочитаната марка в категория БЯЛА И ЧЕРНА ТЕХНИКА отново е Samsung, като второ място потребителите отредиха за TESY, а трето – за Елдоминвест.

Happy Bar&Grill – традиционен победител в раздел ЗАВЕДЕНИЯ, като след него се нареждат Пицария Виктория и Spaghetti Kitchen. Focus-news.net отново е №1 в раздел УЕБ МЕДИИ И САЙТОВЕ, с малка преднина пред АБВ Поща и mail.bg. Радио Витоша този път грабна титлата в категория РАДИО, следвано от Radio Fresh и Magic FM. NOVA е предпочитаната телевизия за поредна година в класацията ЛЮБИМИТЕ МАРКИ, като след нея се нареждат bTV и 24 Kitchen. В категория ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ КОМПАНИИ И БРОКЕРИ тази година първото място спечели SDI Застрахователен брокер, на второ място се класира миналогодишният победител Дженерали, а на трето – застрахователният гигант Армеец. TESY спечели първо място в раздел БЪЛГАРСКА МАРКА, следван от Техномаркет и Credissimo. Happy Bar&Grill е лидер в БЪЛГАРСКА МАРКА – ХРАНИ И НАПИТКИ, като второ място потребителите отредиха на лидерът Захарни заводи, а трето – на Майонеза Краси. В раздел ФАРМАЦЕВТИЧНИ ПРОДУКТИ надпреварата за поредна година спечели No Spa, следван от Magne B6 и Xyzal. Във ВИТАМИНИ И ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ на първо място се класира отново Doppelherz, като след тях се нареждат Прополки и Магне Б6 Лека нощ.

Fibank е безспорен лидер в БАНКИ, като на второ и трето място потребителите определиха Пощенска Банка и Уникредит Булбанк. Credissimo е първенец във ФИНТЕХ КОМПАНИИ, като след него се нареждат Easy Credit и Paysafe. Zornica Sands грабна приза в раздел ТУРИСТИЧЕСКИ ХОТЕЛИ И КОМПЛЕКСИ, като на второ място остана Био хотел Моравско село – Предела, а на трето - Apolonia Resort. Любимото място за пазаруване на българина за пета поредна година е SERDIKA CENTER, който спечели първото място в категория ТЪРГОВСКИ ЦЕНТРОВЕ – МОЛ, следван от PARK CENTER и Mall Veliko Tarnovo. А в раздел ТЪРГОВСКИ ВЕРИГИ първенец за трета година стана BILLA, с малка разлика от LIDL, които спечелиха втора награда, а третата остана за Kaufland. В ЕЛЕКТРОННА ТЪРГОВИЯ първото място спечели technomarket.bg, като второ и трето място си поделиха shop.biohotel-bg.com - био магазин Моравско село и twiggyshop.bg. В IT И СОФТУЕРНИ ПРОДУКТИ първо място отново спечели Hewlett Packard Enterprise Company, следван от SAP на второ място и Matrix Global Bulgaria – на трето място. LIDL спечели приза в категория ЛЮБИМ РАБОТОДАТЕЛ, като след него се нареждат Fibank и TESY. Samsung грабнаха приза и в категория ИНОВАТИВНИ МАРКИ, следван от Fibank и Happy Bar & Grill. В категория ПЕРИЛНИ И ПОЧИСТВАЩИ ПРЕПАРАТИ първото място тази година грабна Domestos, като второ и трето място си поделиха Coccolino и Cif.

На официална церемония, която ще се състои на 12 юли (четвъртък) в хотел Арена ди Сердика (зала Амфитеатъра), от 18:00 часа ще бъдат връчени сертификатите на победителите (първо, второ и трето място) в десетото юбилейно издание на класацията „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ”.


По повод 10 години класация „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” организаторите подготвят книга „Мисия: Любима Марка”. В нея ще бъдат събрани историите на успеха на онези марки, които печелят любовта и сърцата на потребителите, историите на успешните брандове.


Всяка година в класацията „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” взимат участие над 30 000 потребители. Инициативата е израз на потребителските предпочитания към дадени брандове в различни отрасли. И не просто на предпочитанията, а на една истинска емоционална привързаност към конкретни марки, които ако изчезнат биха ни липсвали. Любимите ни марки се избират единствено чрез гласуване от страна на крайните потребители.

За разлика от други класации, „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” не разчита на жури при номинациите – те са свободни, основани единствено на потребителските предпочитания и не включват специални пазарни критерии. По този начин „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” представя не експертното, а потребителското мнение за брандинга.


За допълнителна информация, моля, не се колебайте да се свържете с Даниела Илиева, +359 886 849 452, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.