НАД 20 000 ПОТРЕБИТЕЛИ ИЗБРАХА ФИНАЛИСТИТЕ СРЕД ЛЮБИМИТЕ СИ МАРКИ

На 6 юли стартира последният етап на класацията

Над 20 000 хиляди души посочиха предпочитаните от тях брандове във втори етап от единствената потребителска класация у нас „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ”. В рамките на 7 дни (от 29 до 5 юли) общо 240 марки в 40 категории се бориха за продължаване във финалния кръг на конкурса. В този кръг потребителите имаха възможност да гласуват за до три от общо 6-те бранда в отделните категории. Топ 3 брандовете, събрали най-голям брой гласове, продължават в трети, последен етап от класацията, който ще стартира на 6 юли и ще продължи до 12 юли, включително. А резултатите от него ще покажат любимите марки на българския потребител в съответните категории, както и ЛЮБИМАТА МАРКА за 2020 година.

Резултатите и точния брой гласове, даден за всеки бранд във втори кръг, можете да видите тук: http://www.mylovemarks.eu/results.php.

В категория ВИСОКОАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ брандове - финалисти са: Уиски Tullamore D.E.W., Уиски Grant's и Водка Беленкая. Предпочитаните ВИНА И ВИНАРСКИ ИЗБИ са: TRASTENA, Старосел и Винарна Мидалидаре Естейт. Любимите БУТИЛИРАНИ ВОДИ на българския потребител са: Pirin Spring, Хисар и Минерална вода BILLA. На финал в КАФЕ И ТОПЛИ НАПИТКИ отиват: Spetema, Julius meinl и Nescafe. Продължаващите в последния етап ЯДКИ, ЧИПС И СОЛЕТИ са: ядки Детелина, солети Хрус Хрус и ядки Вуйчо Ваньо. Топ 3 продукти в ЗАХАРНИ ИЗДЕЛИЯ са: Лукчета, Престиж и вафли Ная. Марките – финалисти в МЕСНИ ПРОДУКТИ са: Деликатесен, месни продукти „Българска ферма“ и Деликатес Житница. След оспорвана битка за финалния кръг в категория МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ се пребориха кисело мляко Бор-Чвор, краве масло Краварката и кисело мляко БИЛЛА. Сред най-предпочитаните МАЙОНЕЗИ, ЛЮТЕНИЦИ И СОСОВЕ са: майонеза Краси, Айвар Mama's и Гурменица. А във ВЕГЕТАРИАНСКИ, ВЕГАН И СУПЕР ХРАНИ продължават Детелина Фитнес; K Bio, Kaufland и dmBio.

Марките - финалисти в НАТУРАЛНА КОЗМЕТИКА И ОРАЛНА ХИГИЕНА са: Alverde, Lacalut и Sensodyne. В категория ДЕРМО И МЕДИЦИНСКА КОЗМЕТИКА в челната тройка потребителите избраха Bioderma, trend IT UP и Alpecin. В категория БЕБЕШКА КОЗМЕТИКА на финал отиват Mustela, babylove и ABCDerm. А в БЕБЕШКИ И ДЕТСКИ ПРОДУКТИ продължават брандовете Kuniboo, Kaufland; Hip&Hopps, Kaufland и babylove. В отрасъл БЯЛА И ЧЕРНА ТЕХНИКА най-голям брой потребителски гласове във втори кръг събраха BOSCH, MIELE и SAMSUNG. Предпочитаните ЗАВЕДЕНИЯ на българския потребител са: HAPPY BAR&GRILL, пицария Виктория и Godzila. В УЕБ МЕДИИ И САЙТОВЕ на финал отиват alergii.com, nova.bg и www.kulinarium.bg – BILLA Кулинариум. В Топ 3 в категория ТЕЛЕВИЗИЯ продължават NOVA, National Geographic Channel и KINO NOVA. Най-слушаните РАДИА у нас са: радио Витоша, БГ Радио и CITY. Брандовете - финалисти в раздел ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ И ИНТЕРНЕТ са: А1 България, Vivacom и Telenor. В категория ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ КОМПАНИИ първенството до момента държат ЗАД Армеец, Алианц България и Лев Инс. А в раздел ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ БРОКЕРИ в Топ 3 продължават SDI - Застрахователен брокер, I&G Brokers и Брокер Инс.

Финалистите в категория БЪЛГАРСКА МАРКА са: SDI Застрахователен брокер, Фантастико и модна къща Lucy Fashion. В челната тройка в БЪЛГАРСКА МАРКА – ХРАНИ И НАПИТКИ са отличени HAPPY BAR&GRILL, Майонеза Краси и Ядки Детелина. Топ 3 ФАРМАЦЕВТИЧНИ ПРОДУКТИ И МЕДИЦИНСКИ ИЗДЕЛИЯ са: Тайлол хот, Назик и Мукосолван натурал. А финалистите в категория ВИТАМИНИ И ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ са: Doppelherz, Magne B6 Forte и NOVANIGHT. В категория ПРОТИВОАЛЕРГИЧНИ ПРОДУКТИ сред най-предпочитаните брандове са: Xyzal, Zyrtec и Zуrtec-D. Продължаващите ФИНАНСОВИ ИНСТИТУЦИИ в последния етап са: Fibank, SDI Застрахователен брокер и Банка ДСК. А топ 3 ФИНТЕХ КОМПАНИ са: Paysafe, Coface и Credissimo. На финал в категория ТЪРГОВСКИ ВЕРИГИ отиват BILLA, Kaufland и Фантастико.

В Топ 3 в ЕЛЕКТРОННАТА ТЪРГОВИЯ продължават: shopsector.com, coffeemall.bg и foodpanda.bg. В отрасъл IT И СОФТУЕРНИ ПРОДУКТИ на финал потребителите изпратиха Hewlett Packard Enterprise Company, Nuvolo и Tek Experts. В категория ЛЮБИМ РАБОТОДАТЕЛ – БЪЛГАРСКА КОМПАНИЯ на финал отиват Happy Bar & Grill, SDI Застрахователен брокер и Фантастико. В особено оспорваната категория ЛЮБИМ РАБОТОДАТЕЛ – МЕЖДУНАРОДНА КОМПАНИЯ в Топ 3 надпреварата е между Филип Морис България, Kaufland и Hewlett Packard Enterprise Company.

В раздел ИНОВАТИВНИТЕ МАРКИ с най-много гласове се нареждат Bosch, мицеларна вода Lacalut и Credissimo. А в ИНОВАТИВНИ МАРКИ – ХРАНИ И НАПИТКИ продължават Happy Bar & Grill, Престиж и BILLA Градини. В категория СОБСТВЕНИ МАРКИ финалисти са: Sopharmacy, модна къща Lucy Fashion и BILLA Brand. А в СОБСТВЕНИ МАРКИ – ХРАНИ И НАПИТКИ в Топ 3 потребителите са определили BILLA Градини; Българска ферма, BILLA и K-Classic, Kaufland. В новооткритата категория ДОСТАВКА НА ХРАНА финалисти са: foodpanda.bg, happy.bg и godzila.bg. А в последната категория ПЕРИЛНИ И ПОЧИСТВАЩИ ПРЕПАРАТИ в Топ 3 продължават Medix, Denkmit и Perwoll.

Класацията се провежда за 12-та поредна година. За разлика от други класации, „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” не разчита на жури при номинациите – те са свободни, основани единствено на потребителските предпочитания и не включват специални пазарни критерии. По този начин „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” представя не експертното, а потребителското мнение за брандинга.

Третият последен кръг ще се проведе в периода 6 – 12 юли, в рамките на който ще станат известни брандовете - финалисти в 12-тото издание на класацията. ТОП 3 марките във всяка категория, както и техните бранд- и маркетинг мениджъри ще получат статуетка и сертификат за първо, второ и трето място за ЛЮБИМА МАРКА.

Тази година за втори път ще бъдат връчени и призове за бранд мениджърите, маркетинг мениджърите и комуникаторите, развили и наложили марката сред потребителите – тези, които са допринесли с креативност, иновативнастратегия и адекватен комуникационен план за силното присъствие на продукта/услугата и емоционалната му връзка с потребителите. Това са специалистите, стоящи зад всяко послание, слоган, статия, постове в социалните мрежи, които разбират потребностите на своите последователи и денонощно са близо до тях.

„BRAND TALKS: Мисия „Любима марка” – Second Branding Conference
Специалисти в областта на маркетинга, рекламата и ПР-а ще се присъединят към нас, за да споделят своя опит и да дадат ценни препоръки кое е разковничето и как трябва да общуваме със съвременния потребител, за да имаме емоционална връзка и лоялни клиенти. Ще чуете вдъхновяващи истории, примери от практиката и ценни съвети как да направите своя бранд не просто успешен, а любим. Билети и повече информация за събитието могат да се закупят на www.brandtalks.eu.

Официалната церемония за награждаването на „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” и бранд мениджърите ще се състои на 23.07.2020 г., от 19:30 часа.

-------------------------------------------------------------

Всяка година в класацията „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” взимат участие между 20 000 и 40 000 потребители. Инициативата е израз на потребителските предпочитания към дадени брандове в различни отрасли. И не просто на предпочитанията, а на една истинска емоционална привързаност към конкретни марки, които ако изчезнат биха ни липсвали. Любимите ни марки се избират единствено чрез гласуване от страна на крайните потребители.

За допълнителна информация, моля, не се колебайте да се свържете с Даниела Илиева, +359 884 060 940, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.