На 23 май стартира 14-то издание на потребителската класация „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ”

Днес, 23 май 2022 г. стартира гласуването в първия етап на 14-то издание на единствената потребителска класация „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ”. От 23 май до 1 юни (включително) всеки потребител може да подкрепи предпочитаната от него марка в общо 42 категории, като гласува за нея на он-лайн адрес www.mylovemarks.eu. По време на този първи кръг потребителите избират своите любими марки в падащо меню за всяка от подбраните категории, като могат да грасуват за до 3 марки във всяка категория, като подадат гласа си в минимум 25 категории. Този етап цели да отсее Топ 6 на най-предпочитаните брандове в различните отрасли. В следващия кръг продължават онези 6 марки в категория, събрали най-много потребителски гласове.

Подбрани са 42 категории:

1. ВИСОКОАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ.
2. ВИНО И ВИНАРСКИ ИЗБИ.
3. МИНЕРАЛНА И БУТИЛИРАНА ВОДА.
4. КАФЕ И ТОПЛИ НАПИТКИ.
5. ЯДКИ И СНАКС.
6. ЗАХАРНИ ИЗДЕЛИЯ.
7. ЗАХАРНИ ИЗДЕЛИЯ – БОНБОНИ.
8. МЕСНИ ПРОДУКТИ.
9. МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ.
10. МАЙОНЕЗИ, ЛЮТЕНИЦИ И СОСОВЕ.
11. ВЕГАН И БИО ПРОДУКТИ, И СУПЕР ХРАНИ.
12. КОЗМЕТИКА.
13. ДЕРМО И МЕДИЦИНСКА КОЗМЕТИКА.
14. БЕБЕШКИ И ДЕТСКИ ПРОДУКТИ.
15. БЯЛА И ЧЕРНА ТЕХНИКА.
16. ЗАВЕДЕНИЯ.
17. УЕБ ПОРТАЛИ И ЕЛЕКТРОННА ТЪРГОВИЯ.
18. ЕЛЕКТРОННИ МЕДИИ.
19. ТЕЛЕВИЗИЯ.
20. ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ И ИНТЕРНЕТ.
21. ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ КОМПАНИИ.
22. ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ БРОКЕРИ.
23. ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ ПРОДУКТИ.
24. БЪЛГАРСКА МАРКА.
25. БЪЛГАРСКА МАРКА – ХРАНИ.
26. БЪЛГАРСКА МАРКА – НАПИТКИ.
27. ВИТАМИНИ И ХРАНИТЕЛНИ И ДОБАВКИ.
28. ЛЕКАРСТВЕНИ ПРОДУКТИ.
29. ФИНАНСОВИ ИНСТИТУЦИИ.
30. ФИНТЕХ КОМПАНИИ.
31. ТЪРГОВСКИ ВЕРИГИ.
32. ИТ КОМПАНИИ И СОФТУЕРНИ ПРОДУКТИ.
33. ЛЮБИМ РАБОТОДАТЕЛ – БЪЛГАРСКА КОМПАНИЯ.
34. ЛЮБИМ РАБОТОДАТЕЛ – МЕЖДУНАРОДНА КОМПАНИЯ.
35. ИНОВАТИВНИ МАРКИ.
36. ИНОВАТИВНИ МАРКИ – ХРАНИ И НАПИТКИ.
37. СОБСТВЕНИ МАРКИ.
38. СОБСТВЕНИ МАРКИ – ХРАНИ И НАПИТКИ.
39. ДОСТАВКА НА ХРАНА.
40. ПЕРИЛНИ И ПОЧИСТВАЩИ ПРЕПАРАТИ.
41. АПТЕКИ И АПТЕЧНИ ВЕРИГИ.
42. ИНТЕРИОР И ОБЗАВЕЖДАНЕ.

Класацията се провежда в три етапа. Втори етап ще се стартира на 6 юни и ще продържи до 15 юни (включително), като в този период потребителите могат да гласуват за до 3 от 6-те продължили марки в различните категории. Целта на този етап е да покаже кои 3 марки в отрасъл ще продължат в трети последен кръг на класацията. Третият етап стартира на 20 юни и ще продължи до 28 юни (включително). На този етап потребителите ще определят марка №1 във всяка категория. Във втори и трети етап, потребителите номинират или гласуват, като потвърждават избора си през линк, изпратен автоматично на електронната им поща, посочена за контакт. Непотвърдените гласове няма да се отчитат! Официалният коктейл по връчването на сертификатите ще се проведе на 6 юли.

Инициативата се реализира за 14-та поредна година и е единствената класация, основана единствено върху мнението и нагласите на потребителите. „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” дава възможност на потребителите да определят марките, които обичат и които сред голяма конкуренция са спечелили тяхното доверие. За разлика от други класации, „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ" не разчита на жури при номинациите – те са свободни, основани единствено на потребителските предпочитания и не включват специални пазарни критерии. По този начин „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ" представя не експертното, а потребителското мнение за брандинга.

БРАНД МЕНИДЖЪР НА ГОДИНАТА:

За четвърти път ще бъдат връчени и призове за бранд мениджърите, маркетинг мениджърите и комуникаторите, развили и наложили марката сред потребителите – тези, които са допринесли с креативност, иновативнастратегия и адекватен комуникационен план за силното присъствие на продукта/услугата и емоционалната му връзка с потребителите. Това са специалистите, стоящи зад всяко послание, слоган, статия, постове в социалните мрежи, които разбират потребностите на своите последователи и денонощно са близо до тях. Те поддържат жив огъня на любовта между бранда и потребителя.

Ето защо, и тази година екипът на класацията, следвайки обществения вот и резултати в рамките на класацията, ще възнагради и специалистите, отговорни за превръщането на една марка в предпочитана и любима. Като връчи награди не само на спечелилите марки във всяка категория, а и на професионалистите, стоящи зад успешния бранд – на марките-финалисти в ТОП 3.

ТОП СЪБИТИЕ ЗА БРАНД МЕНИДЖМЪНТ:

„BRAND TALKS” – The Fourth Branding Conference
Освен класацията и церемонията по награждаване на брандовете и техните мениджъри, ще се проведе и двудневно събитие, на което ще бъдат представени най-новите подходи и тенденции в бранд мениджмънта. Събитието ще се проведе на 6 и 7 юли в Интер Експо Център, повече за него ще намерите тук: https://2021.brandtalks.eu/. Ще имате уникалната възможност да чуете историите на успеха на едни от водещите световни брандове и специалисти. Световноизвестни специалисти в областта на маркетинга, рекламата и ПР-а ще се присъединят към нас, за да споделят своя опит и да дадат ценни препоръки кое е разковничето и как трябва да общуваме със съвременния потребител, за да имаме емоционална връзка и лоялни клиенти. Ще чуете вдъхновяващи истории, примери от практиката и ценни съвети как да направите своя бранд не просто успешен, а любим.

-------------------------------------------------------------
Всяка година в класацията „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” взимат участие около 40 000 потребители. Инициативата е израз на потребителските предпочитания към дадени брандове в различни отрасли. И не просто на предпочитанията, а на една истинска емоционална привързаност към конкретни марки, които ако изчезнат биха ни липсвали. Любимите ни марки се избират единствено чрез гласуване от страна на крайните потребители.

За допълнителна информация, моля, не се колебайте да се свържете с Даниела Илиева, +359 884 060 940, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.