Благотворителен бал

СЪОБЩЕНИЕ ДО МЕДИИТЕ!


 

 Над 150 гости и официални лица взеха участие в Благотворителния бал за борба с рака на гърдата

 

1 февруари 2013 г., София. Вчера се състоя първият Благотворителен бал, организиран от членовете на Business Lady Club и Клуба на жените предприемачи и мениджъри в България. Целта на събитието бе набирането на средства за закупуването на импланти за дами, претърпели хирургическа интервенция от карцином на гърдата. На официалната вечеря под надслов „Да променим нечий живот” присъстваха над 150 гости и официални лица, които събраха за благотворителната кауза над 12 000 лева.
По време на официалната вечеря бяха разиграни на търг четири картини, една сериграфия, икона на „Света Богородица Троеручица с младенеца”, статуетка и часовник. Началната стойност на всеки предмет беше 200, а всяко вдигане на ръка от страна на гостите означаваше повишаване на цената с 50 лева.


Blagotvoritelen bal10Две от прекрасните произведения на изкуството бяха любезно предоставени за каузата от талантливата художничка Цветанка Тодорова-Гослер, която пристигна от Германия специално за Благотворителния бал по покана на г-жа Йордана Димитрова от Business Lady Club. След продължително наддаване „Силует на една проза” беше продадена за 1000 лева, а „Молба” донесе на хуманатта кауза 1850 лева. Останалите две картини са дело на проф. Бисера Вълева и бяха предоставени от г-жа Диана Петрова, собственик на салон „Ефект”. „Сено” и „Дюни” се продадоха за общо 900 лева. Автор на сериграфията е Галина Чунтова. „Трите котки” беше купена за 400 лева. Иконата на „Света Богородица Троеручица с младенеца”, бе предоставена от председателя на Business Lady Club – г-жа Детелина Смилкова и се продаде за 700 лева.


Blagotvoritelen balСтатуетката „Жена на годината за 2008 г.”,предоставена от г-жа Евгения Адърска, председател на Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания (АПОЗ), донесе за благотворителната кауза сумата от 1500 лева. Красивият часовник беше продаден за 200 лева. Него предостави г-жа Марияна Печеян, председател на Клуба на жените предприемачи и мениджъри в България.
По време на официалната вечеря се продаваха талони, които събраха за хуманния проект общо 2 645 лева. Закупулите талони участваха в специална томбола, която донесе на част от тях прекрасни подаръци и приятни изненади, осигурени от партньорите на инициативата: Revive Snails Extract, Battibaleno, известната ТВ водеща Радинела Бусерска, бижутерийната верига SSG, салон „Ефект”, „Галерато” – италиански текстил за дома, „Есто трейд” ЕООД. Специални награди осигуриха и ВУЗФ, езиков център Besta, Visa Club и г-жа Виктория Лазарова. Гостите даряваха средства и в специална светеща кутия, носеща едни от най-съкровените послания на майка Тереза. Съдържанието на кутията в края на благотворителната вечер беше 2 710 лева. 
Набраните средства от търга, продажбата на талони и светещата кутия ще бъдат съхранени в специална сметка в Банка ДСК – партньори от самото начало на благотворителната кампания. Точният брой на имплантите, които ще бъдат закупени; подборът на дамите, които ще получат импланти; както и определянето на онези от тях, на които ще бъдат поставени абсолютно безплатно ще бъдат определени от председателите на двата клуба - организатори – г-жа Детелина Смилкова и г-жа Марияна Печеян.


Blagotvoritelen bal9 Те ще излъчат екипи, които ще проучат медицинските и законови изисквания, както и ще създадат критерии, по които ще се случи подбора на жените, имащи шанса да се възползват от безплатните импланти. Д-р Николай Георгиев (Медицински център за пластична хирургия „Д-р Николай Георгиев”) и д-р Катрин Крахтова (Медико-козметичен център „Skin Systems”), които също подкрепят проекта, ще извършат по една безплатна операция за поставяне на имплант.
Сертификати за почетно членство в Business Lady Club получиха Виолина Маринова, изп. директор на Банка ДСК, Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители и Марияна Печеян, председател на Клуба на жените предприемачи и мениджъри в България.
Партньори на инициативата бяха Банка ДСК, Синдикатът на българските учители, ТВ7, радио Витоша, телевизия България он еър, Нет инфо, Би медия груп, Хайлайф, svejo.net, Battibaleno, медико-козметичен център Skin Systems и Revive Snails Extract® Българска козметика с екстракт от охлюви.
За забавлението на гостите в името на каузата се погрижиха балетът на Маша Илиева, солистите на държавния музикален театър – Марио Николов и Валентина Корчакова, поп изпълнителката Алекс Жекова, танцьорите от клуб по спортни танци „Амаранд-М”, атракционите на „Fire Soul”.

 

Blagotvoritelen bal2Националната кампания „Ангели срещу рака на гърдата”, стартирана от клуб и списание Business Lady цели да предпази жените, които са здрави, да насърчи жените, които се страхуват да отидат на профилактичен преглед, да подкрепи жените, които вече живеят с диагнозата. Закупуването на импланти и осигуряването на безплатното им поставяне е от изключителна важност за всяка една жена, станала жертва на коварното раково заболяване. Чрез поставяне на протеза/ имплант непосредствено след отстраняването на едната гърда, ние не само ще подпомогнем оперираните от рак жени да преодолеят по-бързо физическата и психическа травма, но и ще се включим пряко в борбата за нормален живот, който всеки един човек заслужава.

 


За допълнителна информация, моля, свържете се с Даниела Илиева, +359 886 849 452, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..  

 

Blagotvoritelen bal3 Blagotvoritelen bal4 Blagotvoritelen bal5
Blagotvoritelen bal6 Blagotvoritelen bal7 Blagotvoritelen bal1