Над шест хиляди и триста души подкрепиха своите любими марки във втори кръг

14 юни 2013 г., София

 

Над 6 300 потребители дадоха своя глас за предпочитаните от тях брандове във втори кръг от единствената потребителска класация у нас “ЛЮБИМИТЕ МАРКИ”. Гласуването продължи точно 9 дни (5-13 юни 2013 г.), като 126 марки в 21 категории се борят за ЛЮБИМА МАРКА НА 2013 г. В момента във всеки отрасъл има по шест марки, събрали различен брой гласове в завършилия втори етап от проекта. Топ 3 брандовете, събрали най-голям брой гласове, продължават в трети, последен кръг от класацията, който ще стартира на 19 юни и ще продължи до 26 юни. А резултатите от него ще покажат любимите марки на българския потребител в съответните категории, както и ЛЮБИМАТА МАРКА за 2013 година.

 

Резултатите и точния брой гласове, даден за всеки бранд във втори кръг, можете да видите тук: http://mylovemarks.eu/results.php. В категория ТЕЛЕВИЗИЯ продължават Bulgaria on Air, bTV и TV7. За любима марка на българския слушател в раздел РАДИО се борят радиата Fresh, N-Joy и Витоша. News.bg, Focus news и Bnews се конкурират в отрасъл ЕЛЕКТРОННИ МЕДИИ. За предпочитан УЕБ САЙТ на българския потребител състезанието е между svejo.net, sportal.bg и mail.bg. В категория IT продължават световните брандове Microsoft, HP и Dell.

 

В бързия секткор АВТОМОБИЛИ за първото място се борят BMW, Mercedes и Infiniti. А при скоростите в категория МОТОЦИКЛЕТИ надпреварата е между BMW, Harley-Davidson и Ducati. В ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ се конкурират Mtel, Виваком и Net1. За ЗАСТРАХОВАТЕЛ на българския потребител борбата продължават ЗАД Виктория, Алианц и Армеец. В категория ФИНАНСОВИ ИНСТИТУЦИИ се състезават Банка ДСК, УниКредит Булбанк и Алфа банк.

 

Следва категория ИНТЕРИОР И ОБЗАВЕЖДАНЕ, в която продължават мебели Явор, Платан и Галакс-М. В отрасъл ОБЛЕКЛА надпреварата е между H&M, Юнона и Battibaleno. В раздел ВИНО, ВИНАРСКА ИЗБА се конкурират Катаржина Естейт, Карнобат и Вила Винефера. За БЪЛГАРСКА МАРКА на потребителите се състезават сладкарници Неделя, мебели Явор и Армеец. Предпочитаните ЗАВЕДЕНИЯ ЗА ОБЩЕСТВЕНО ХРАНЕНЕ са Happy Bar&Grill, KFC и Dunkin Donuts.

 

В категория ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ първото място оспорват Верея, Danone и Тандем. В БЕЗАЛКОХОЛНИТЕ НАПИТКИ конкуренцията е между Coca-Cola, Девин и Cappy. В сектор ВИСОКОАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ състезанието продължават Jameson, Jack Daniel's и Absolut. А при НИСКОАЛКОХОЛНИТЕ НАПИТКИ за любима марка се надпреварват Heineken, Загорка и Martini. В новата за класацията категория ДЕБЮТ НА БЪЛГАРСКА МАРКА се конкурират българската иновативна козметика Revive Snails Extract, ресторант "Пето Авеню" и АДТ България. А в отрасъл КОЗМЕТИКА борбата за предпочитана от българския потребител марка продължават гигантите L'Oreal, Garnier и Manhattan.

 

Третият последен етап от класацията „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” ще завърши с пищна церемония, на която ще бъдат наградени любимите марки в съответната категория, както и любимата марка на българския потребител за 2013 г. Събитието ще се проведе на 27 юни в Гранд хотел София.

 

Гласуването се извършва он-лайн на адрес: www.mylovemarks.eu след предварителна регистрация. Потребителите номинират или гласуват, като потвърждават избора си през линк, изпратен автоматично на електронната им поща, посочена за контакт. Непотвърдените гласове не се отчитат!

 

Партньори на инициативата тази година отново са Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и Сердика Център София. Медийни партньори на класацията "ЛЮБИМИТЕ МАРКИ" 2013 г. са радио Витоша, сп. BUSINESS LADY, Mail.BG, Radar.BG, BLife.BG, BNews.BG, Хайлайф, рекламна агенция „Кресли адвъртайзинг”, информационна агенция Cross.bg, b2bnews.bg, Biolife.bg, медийна компания Xenium, Bulevard.bg, Kulinaria.bg и BGreklama.bg.

 

-------------------------------------------------------------


Всяка година в класацията „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” взимат участие над 20 000 потребители. Инициативата е израз на потребителските предпочитания към дадени брандове в различни отрасли. И не просто на предпочитанията, а на една истинска емоционална привързаност към конкретни марки, които ако изчезнат биха ни липсвали. Любимите ни марки се избират единствено чрез гласуване от страна на крайните потребители.

 

За разлика от други класации, "ЛЮБИМИТЕ МАРКИ" не разчита на жури при номинациите – те са свободни, основани единствено на потребителските предпочитания и не включват специални пазарни критерии. По този начин "ЛЮБИМИТЕ МАРКИ" представя не експертното, а потребителското мнение за брандинга.


За допълнителна информация, моля, не се колебайте да се свържете с Даниела Илиева, +359 886 849 452, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.