СПИСАНИЕ BUSINESS LADY ВРЪЧВА ТРЕТИТЕ СИ ГОДИШНИ НАГРАДИ

19 март 2014 г. Виолина Маринова, Янка Такева, Мая Манолова и Мариана Печеян са сред отличените дами в предсоящото трето издание на „ГОДИШНИТЕ НАГРАДИ НА СПИСАНИЕ BUSINESS LADY”. Официалната церемония ще се проведе на 25 март 2014 г. в Кемпински хотел Зографски.

 

Събитието има за цел да отличи и възнагради усилията на българската жена в различни сектори от обществения, икономическия и политическия живот на страната ни. В тазгодишната церемония сред отличените дами са г-жа Виолина Маринова, която ще получи приза в категория „БАНКОВО ДЕЛО”. Г-жа Маринова има 40 години опит в банковия сектор. Била е два мандата председател на Асоциацията на банките в България. Член е на Надзорния съвет на пенсионно-осигурителна компания ДСК Родина, както и член на Съвета на директорите на “Банксервиз”. През годините е получавала редица признания за високия си професионализъм, сред които престижния приз на фондация “Атанас Буров”, за “Най-добър банкер на годината” и други.

 

Г-жа Янка Такева заслужи наградата в категория „СОЦИАЛНА И ОБЩЕСТВЕНА ДЕЙНОСТ”. Нейният принос за цялостното развитие и подкрепа правата на жените в международен план е несравним. Г-жа Такева е председател на Учителския синдикат към КНСБ. Тя е вицепрезидент на Женски комитет на ПЕРС. Председател е на Националната комисия за работа с жените, децата и семейството към КНСБ. През новото хилядолетие г-жа Такева е наградена от световно жури за жена на 2000 г., допринесла за развитието на демократичните процеси в България.

 

За „ЖЕНА В ПОЛИТИКАТА” е отличена г-жа Мая Манолова – заместник-председател на Народното събрание. Мая Манолова е юрист, депутат в 40-тото, 41-то и 42-то НС от квотата на "Коалиция за България". Член е на БСП от 1989 г. Член е на Комисията по правни въпроси, на Комисията по правата на човека, вероизповеданията, жалбите и петициите на гражданите, на Комисията по здравеопазването.

 

За най-заслужила дама в категория „ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО И МЕНИДЖМЪНТ” тази година бе излъчена г-жа Мариана Печеян, управител и прокурист на ВСК Кентавър. Заедно със съпруга си създават компанията преди близо 20 години. ВСК Кентавър развива търговска дейност с индустриални стоки и e собственик на два машиностроителни завода в Дряново и Велинград, които произвеждат съответно широка гама прецизни инструменти за металообработване и др. За последните 6 години фирмата е инвестирала над 32 милиона лева в модернизиране на машинния парк, производствените процеси и повишаване качеството на условията на труд.


Сред партньорите на списание Business Lady в тазгодишната церемония са Клубът на жените предприемачи и мениджъри в България, Зонта клуб София, Виза клуб, сладкарска верига Papaya, радио Витоша, информационна агенция Крос, Mail.bg, Radar.bg, Bnews.bg, Blife.bg, b2bMagazine, Хайлайф, Svejo.net, bulphoto.com.

 

За доброто настроение на гостите ще се погрижат танцьорите от клуб по спортни танци „Амаранд М”, артистичната мъжка група IVOLUTION, Юлия от дует Мания и солисти от Националната опера и балет с авторски проект на Галина Сребрева.

 

За допълнителна информация, моля свържете се с нас на:
+359 886 849 452, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

------------------------------------------

Списание Business Lady е единствено по рода си двумесечно информационно издание с бизнес насоченост и дамска аудитория. Това е списанието на всяка уважаваща себе си съвременна работеща жена. Изданието има редица осъществени проекти (освен печатния си и он-лайн формат) - две Годишни награди на сп. Business lady, Благотворителен бал, социални кампании, диамантено парти и др.