БЛИЗО ОСЕМНАДЕСЕТ ХИЛЯДИ ДУШИ ПОДКРЕПИХА СВОИТЕ ЛЮБИМИ МАРКИ ВЪВ ВТОРИ КРЪГ

16 юни 2014 г., София

 

Близо 18 000 потребители дадоха своя глас за предпочитаните от тях брандове във втори кръг от единствената потребителска класация у нас “ЛЮБИМИТЕ МАРКИ”. Гласуването продължи точно 11 дни (4-15 юни 2014 г.), като 204 марки в 34 категории се борят за ЛЮБИМА МАРКА НА 2014 г. Топ 3 брандовете, събрали най-голям брой гласове, продължават в трети, последен кръг от класацията, който ще стартира на 23 юни и ще продължи до 3 юли. А резултатите от него ще покажат любимите марки на българския потребител в съответните категории, както и ЛЮБИМАТА МАРКА за 2014 година.

 

Резултатите и точния брой гласове, даден за всеки бранд във втори кръг, можете да видите тук: www.mylovemarks.eu/results.php. В категория ВИСОКОАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ продължават JAMESON, BUSHMILLS и БУРГАС 63. НИСКОАЛКОХОЛНИТЕ НАПИТКИ борбата се води между КАМЕНИЦА, TUBORG и ШУМЕНСКО. В категория БЕЗАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ Топ 3 предпочитани брандове са CAPPY, NESTEA и КОКА КОЛА. А първенството в раздел МИНЕРАЛНИ ВОДИ държат ДЕВИН, БАЧКОВО и БАНКЯ. В ЗАХАРНИ И ШОКОЛАДОВИ ИЗДЕЛИЯ надпреварата е между СЛАДКАРНИЦИ НЕДЕЛЯ, 7 DAYS и ЛИМОНОВИ РЕЗАНКИ. В МЕСНИ ПРОДУКТИ се конкурират ОРЕХИТЕ, ДИМИТЪР МАДЖАРОВ и ТАНДЕМ. В раздел МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ най-много потребителски гласове са събрали брандовете АЙРЯН БАЛКАН, АКТИВИА и ДИМИТЪР МАДЖАРОВ.

 

В категория ТЕСТЕНИ ИЗДЕЛИЯ Топ 3 продължаващите марки са ЗЛАТНА ДОБРУДЖА, УНИПЕК и ДОБРУДЖАНСКИ ХЛЯБ. В ПАРФЮМИ първенството държат БЪЛГАРСКА РОЗА, BVLGARI и CHANEL. В раздел КОЗМЕТИКА надпреварата е между REVIVE SNAILS EXTRACT, SEBAMED и LOGONA. Следва ДАМСКИ ОБЛЕКЛА, където в трети кръг отиват MONI PETROV JEANS, РОМИНА ФЕШЪН и MARRIELLE. В раздел МЪЖКИ ОБЛЕКЛА предпочитаните марки са MONI PETROV JEANS, TEODOR и KENVELO. Категория ЧЕРНА ТЕХНИКА най-много гласове са събрали SAMSUNG, HP и LENOVO, а в БЯЛА ТЕХНИКА – DIPLOMAT (УРЕДИ ЗА ДОМА), SAMSUNG и DELONGHI.

 

Следва категория СПОРТНИ СТОКИ, където продължаващите брандове са DIEL SPORT, DIAMOND и DRAG. В раздел СМАРТФОНИ И ТЕЛЕФОНИ надпреварата е между SAMSUNG, IPHONE и NOKIA. Предпочитаните марки АВТОМОБИЛИ, които отиват в трети кръг са OPEL, GREAT WALL и BMW. В категория ЗАВЕДЕНИЯ ЗА ОБЩЕСТВЕНО ХРАНЕНЕ потребителите са предпочели HAPPY BAR & GRILL, MOMENTO+ и DUNKIN' DONUTS, в IT това са HP, DELL и LENOVO. NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL, BTV и NOVA се конкурират в категория ТЕЛЕВИЗИЯ. А РАДИО 1, CITY и БГ РАДИО са събрали най-много гласове в раздел РАДИО. УЕБ МЕДИИ - DIR.BG, DNES.BG и FOCUS-NEWS.NET. В раздел УЕБ САЙТОВЕ първото място оспорват SPORTAL.BG, MAIL.BG и SVEJO.NET.

 

В категория ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ се конкурират гигантите МТЕЛ, VIVACOM и GLOBUL. В ИНТЕРИОР И ОБЗАВЕЖДАНЕ това са ЯВОР, ЛЕКО и ТЕД. Следва раздел ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ КОМПАНИИ И БРОКЕРИ, където в Топ 3 продължават SDI ЗАСТРАХОВАТЕЛЕН БРОКЕР, HDI ЗАСТРАХОВАНЕ и ЗАД ВИКТОРИЯ. Най-предпочитаните ВИНА И ВИНОПРОИЗВОДИТЕЛИ са ЧЕРНОМОРСКО ЗЛАТО ПОМОРИЕ, ТРАМИНЕР ХАН КРУМ и TELISH. DIPLOMAT, АРМЕЕЦ и СЛАДКАРНИЦИ НЕДЕЛЯ се конкурират в категория БЪЛГАРСКА МАРКА. Сред най-предпочитаните ТУРИСТИЧЕСКИ ХОТЕЛИ И КОМПЛЕКСИ са DIPLOMAT PLAZA HOTEL & RESORT, ARENA DI SERDICA RESIDENCE HOTEL и PENELOPE PALACE.

 

За любима марка в категория ФАРМАЦЕВТИЧНИ ПРОДУКТИ И КОМПАНИИ се борят продуктите УРИНАЛ, GINKOPRIM и МАРСИАНЦИ. Сред най-предпочитаните ФИНАНСОВИ ИНСТИТУЦИИ са Банка ДСК, УНИКРЕДИТ БУЛБАНК и ПОЩЕНСКА БАНКА. В раздел БИО ПРОДУКТИ И МАГАЗИНИ надпреварата е между МОРАВСКО СЕЛО, ТАНДЕМ - БИО СВИНСКО ФИЛЕ и ТАНДЕМ - БИО ПЕЧЕНА ШУНКА. За БЪЛГАРСКА КОЗМЕТИКА на българския потребител за 2014 година се конкурират REVIVE SNAILS EXTRACT, BILKA и IKAROV. А в ТЪРГОВСКИ ЦЕНТРОВЕ първото място оспорват SERDIKA CENTER, PARADISE CENTER и THE MALL.

 

Гласуването се извършва он-лайн на адрес: www.mylovemarks.eu след предварителна регистрация. Потребителите номинират или гласуват, като потвърждават избора си през линк, изпратен автоматично на електронната им поща, посочена за контакт. Непотвърдените гласове не се отчитат! До момента в първи и втори кръг от класацията „ЛЮБИМИ МАРКИ” са взели участие близо 24 000 потребители.

 

Партньори на инициативата тази година отново са сп. BUSINESS LADY, Mail.BG, Radar.BG, BLife.BG, BNews.BG, Хайлайф, информационна агенция Cross.bg, b2b Magazine, Bulevard.bg.


Всяка година в класацията „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” взимат участие над 20 000 потребители. Инициативата е израз на потребителските предпочитания към дадени брандове в различни отрасли. И не просто на предпочитанията, а на една истинска емоционална привързаност към конкретни марки, които ако изчезнат биха ни липсвали. Любимите ни марки се избират единствено чрез гласуване от страна на крайните потребители.

 

За разлика от други класации, "ЛЮБИМИТЕ МАРКИ" не разчита на жури при номинациите – те са свободни, основани единствено на потребителските предпочитания и не включват специални пазарни критерии. По този начин "ЛЮБИМИТЕ МАРКИ" представя не експертното, а потребителското мнение за брандинга.


За допълнителна информация, моля, не се колебайте да се свържете с Даниела Илиева, +359 886 849 452, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.