„Любимите марки“ на българския потребител получиха официално наградите си

На стилен коктейл вчера, 7 юли 2021 г., в Интер Експо Център бяха раздадени призовете за Бранд мениджър на годината, както и отличията на марките финалисти в 13-тото издание на единствената по рода си потребителска класация у нас „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ”.

За разлика от други класации, „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” не разчита на жури при номинациите – те са свободни, основани единствено на потребителските предпочитания и не включват специални пазарни критерии. По този начин „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” представя не експертното, а потребителското мнение за брандинга. Над 43 000 души подкрепиха предпочитаните от тях, като в първия етап гласувалите бяха близо 8000, във втори – над 20 000, а в трети етап гласуваха над 17 000 души. Резултатите и точния брой гласове, дадени за всеки бранд в последния кръг, можете да видите тук: https://mylovemarks.eu/results.php.

Част от марките тази година стигнаха до трети кръг в повече от една категория. KAUFLAND и участващите собствени марки на търговската верига събраха най-много потребителски гласове в 13-тия сезон на класацията. Kaufland е ТЪРГОВСКА ВЕРИГА №1 у нас, както и ЛЮБИМИЯТ МЕЖДУНАРОДЕН РАБОТОДАТЕЛ в България. Компанията спечели първите места в още няколко категории – с бранда Брей! в категория СОБСТВЕНИ МАРКИ – ХРАНИ И НАПИТКИ и с марката Countryside – в категория ИНТЕРИОР И ЕКСТЕРИОР. HAPPY BAR&GRILL за пета поредна година грабна призове в цели 5 категории – ЗАВЕДЕНИЯ, БЪЛГАРСКА МАРКА – ХРАНИ И НАПИТКИ, ЛЮБИМ РАБОТОДАТЕЛ – БЪЛГАРСКА КОМПАНИЯ И ДОСТАВКА НА ХРАНА, и са финалист в категория ИНОВАТИВНИ МАРКИ – ХРАНИ И НАПИТКИ.

BOSCH отново е фаворит в раздел БЯЛА И ЧЕРНА ТЕХНИКА и грабна първото място в категория ИНОВАТИВНИ МАРКИ, нареждайки се като финалист и в раздел IT И СОФТУЕРНИ ПРОДУКТИ. Предпочитаната компания в категория IT КОМПАНИИ И СОФТУЕРНИ ПРОДУКТИ отново е Hewlett Packard Enterprise. Billa и нейните брандове също бяха сред активно представилите се марки в 13-то издание на класацията. BILLA Градини грабна първото място в категория ИНОВАТИВНИ МАРКИ - ХРАНИ И НАПИТКИ, Месни продукти „Българска ферма“ е финалист в раздел МЕСНИ ПРОДУКТИ, а Кисело мляко БИЛЛА спечели приз в МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ. Минерална вода BILLA, Българска ферма и www.kulinarium.bg – BILLA Кулинариум пък са финалисти в своите категории. Фантастико също е сред успешно присъствалите в тазгодишното издание на „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ”. Компанията е победител в оспорваната категория БЪЛГАРСКА МАРКА и финалист в ТЪРГОВСКИ ВЕРИГИ и в ЛЮБИМ РАБОТОДАТЕЛ – БЪЛГАРСКА КОМПАНИЯ.

Любима марка в категория ВИСОКОАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ е Tullamore D.E.W., сертификат за финалист в сектора получи Уиски Grant's. Първенец във ВИНА И ВИНАРСКИ ИЗБИ е Вила Мелник, приз в Топ 3 грабна и FUN WINE®, който получи и приз за финалист в ИНОВАТИВНИ МАРКИ – ХРАНИ И НАПИТКИ. Любимата МИНЕРАЛНА И БУТИЛИРАНА ВОДА на българския потребител е White water - Бялата вода. За шеста поредна година предпочитаното КАФЕ И ТОПЛИ НАПИТКИ е Spetema. Ядки Детелина отново станаха първенец в раздел ЯДКИ, ЧИПС И СОЛЕТИ, а продуктите от серията Детелина Фитнес станаха първи в раздел ВЕГАН И БИО ПРОДУКТИ, И СУПЕР ХРАНИ. Престиж за поредна година отнесе конкуренцията в ЗАХАРНИ ИЗДЕЛИЯ, а в категория МЕСНИ ПРОДУКТИ голямата награда спечели Деликатес Житница. Майонеза Краси отново стана №1 в раздел МАЙОНЕЗИ, ЛЮТЕНИЦИ И СОСОВЕ, а Фабрика за майонеза „Краси“ е финалист в категория ЛЮБИМ РАБОТОДАТЕЛ - БЪЛГАРСКА КОМПАНИЯ. Chilli Hills спечели приз в топ 3 в категория МАЙОНЕЗИ, ЛЮТЕНИЦИ И СОСОВЕ.

В категория ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ И ИНТЕРНЕТ призът отново спечели А1, а в раздел Финансови институции безспорен победител отново е Fibank. Bio-Oil стана бранд №1 в сектор КОЗМЕТИКА, а сертификат за финалист в същата категория получи trend IT UP на dm България. Компанията е победител в категория СОБСТВЕНИ МАРКИ с марката Balea, а техните брандове аlverde и babylove спечелиха приз в топ 3, съответно в категориите ДЕРМО И МЕДИЦИНСКА КОЗМЕТИКА и БЕБЕШКА КОЗМЕТИКА. dm грабна приза в раздел ПЕРИЛНИ И ПОЧИСТВАЩИ ПРЕПАРАТИ с бранда Denkmit и стана финалист и в категория ВЕГАН И БИО ПРОДУКТИ, И СУПЕР ХРАНИ с dmBio. Марката Skincode за поредна година отнесе конкуренцията в сектор ДЕРМО И МЕДИЦИНСКА КОЗМЕТИКА. Mustela отново е бранд №1 в категория БЕБЕШКА КОЗМЕТИКА, а медицинската козметика Sebamed получи сертификат за финалист в същия раздел. Приз за финалисти в категория ЗАВЕДЕНИЯ получиха и Бирария Jägerhof и Godzila.

Нова Броудкастинг Груп също събра доста отличия в 13-тото издание на потребителската класация „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ”. NOVA за пореден път стана бранд №1 в раздел ТЕЛЕВИЗИЯ, финалист в топ 3 в същия раздел бе и KINO NOVA, а nova.bg грабна приза в сектор УЕБ МЕДИИ И САЙТОВЕ. Финалист в категория УЕБ МЕДИИ И САЙТОВЕ и АПТЕЧНИ ВЕРИГИ е и framar.bg. В категория ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ КОМПАНИИ първенец отново е ЗАД Армеец, а Групама Застраховане получи сертификат за финалист в топ 3 в същата категория, както и в раздел ФИНАНСОВИ ИНСТИТУЦИИ. SDI - Застрахователен брокер отново стана бранд №1 в сектор ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ БРОКЕРИ, в която категория тази година потрибетилети отличиха и Сомони Брокер Инс за финалист. Credissimo успя да запази своето лидерство в раздел ФИНТЕК КОМПАНИИ, като компанията получи сертификат и за финалист в оспорваната БЪЛГАРСКА МАРКА.

В категория ЛЕКАРСТВЕНИ ПРОДУКТИ първото място спечели Бронхостоп, а Enterol бе отличен за финалист. Doppelherz стана бранд №1 във ВИТАМИНИ И ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ, а в раздел ПРОТИВОАЛЕРГИЧНИ ПРОДУКТИ фаворит отново е Xyzal, следван от Zyrtec и Zyrtec-D. В категория ТУРИСТИЧЕСКИ ХОТЕЛИ И КОМПЛЕКСИ първо място тази година потребителите отредиха на Тракиец - бутиков комплекс за релакс и езда, а Philip Morris получи приз за финалист в раздел ЛЮБИМ РАБОТОДАТЕЛ – МЕЖДУНАРОДНА КОМПАНИЯ. SOpharmacy грабна голямата награда в сектор АПТЕКИ И АПТЕЧНИ ВЕРИГИ и е избрана в топ 3 в категория СОБСТВЕНИ МАРКИ.

Тази година за трети път бяха връчени и призове за бранд мениджърите, маркетинг мениджърите и комуникаторите, развили и наложили марката сред потребителите – тези, които са допринесли с креативност, иновативна стратегия и адекватен комуникационен план за силното присъствие на продукта/услугата и емоционалната му връзкас потребителите. Това са специалистите, стоящи зад всяко послание, слоган, статия, постове в социалните мрежи, които разбират потребностите на своите последователи и денонощно са близо до тях.

Церемонията бе финала на третата брандинг Конференция BRAND talks, провела се на 6 и 7 юли, организирана от списание Bulgaria Business Review, списание и клуб Business Lady и „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ”. На конференцията се събраха ТОП маркетолози, които споделиха своя опит как да направим бранда си любим и да печелим повече от него.

За доброто настроение на гостите по време на коктейла се погрижи Джей Керли - певец, писател, музикант, танцьор и актьор от Доминиканската Република͘. Нашите партньори от Вила Мелник осигуриха подаръци не само за наградените в конкурса „Любими марки“, но и за участниците в конференцията BRAND talks. Благодарим и на Фрамар, които подариха хидратация чрез техните брандирани води за конференцията и за всички гости на двете събития. А нашите партньори от Орбико България любезно предоставиха за всеки гост мострени продукти на медицинската козметика Себамед.


-------------------------------------------------------------

Всяка година в класацията „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” взимат участие между 30 000 и 40 000 потребители. Инициативата е израз на потребителските предпочитания към дадени брандове в различни отрасли. И не просто на предпочитанията, а на една истинска емоционална привързаност към конкретни марки, които ако изчезнат биха ни липсвали. Любимите ни марки се избират единствено чрез гласуване от страна на крайните потребители.

За допълнителна информация, моля, не се колебайте да се свържете с Даниела Илиева,

+359 884 060 940, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.