Създайте си уют,където ви хрумне - намирайте време за релакс

Хората, които живеят в големите градове, често не разполагат с лукса да имат голямо открито жизнено пространство. Повечето от тях са обитатели на апартаменти в жилищни блокове от бетон, тухли и цимент и ако са късметлии разполагат с по-голяма тераса или балкон.

 

Дори да сте един от тези хора, ако имате копнеж да имате зона за релакс на открито, можете да я създадете и на малкия си балкон, стига да имате желание. Важното е чрез декорацията да модерирате вида на зоната, така че да ви предразполага към почивка.

 

Достатъчно е да си направите само един кът с удобни канапета, в комплект с декоративни, меки възглавници, малко цветя и това може да се превърне в любимата ви „открита стая" за почивка през летните вечери.

 

Ако пък сте късметлия и разполагате с двор, то значи можете да развинтите въображението си още повече. И в двата случая е важно да си организирате сенчеста зона, която да ви пази от жаркото слънце. Можете да я създадете с тента, с ефирно перде или красив балдахин. Избирайте леки материи, в нежни и свежи цветове. Обградете се със зеленина и с всичко, което асоциирате с думата „уют".

 

Под въпросната романтична сянка можете да си почивате или да се събирате със семейството и приятелите си.

 

Ако имате двор, един от вариантите за подобна релакс зона е да я направите под красива беседка или шатра, където да разположите мека кушетка/диван, удобни, както за хапване, така и за спане. Там хем ще можете да се отпуснете след работа, хем ще се чувствате някак екзотично и интимно.

 

Можете да създадете този кът и с помощта на удобни шезлонги или хамак, до които да инсталирате функционална странична маса или стол, върху които да оставяте кафето или списанието си. Това ще е вашето перфектно скривалище за следобедни дремки, четене на книги или просто съзерцаване на зеленина наоколо.