Няколко идеи за вълнуващи приключения

Светът е пълен с интересни места, които могат да вдигнат нивото на адреналина, без да причиняват аритмия. Ето няколко вълнуващи идеи за необикновени преживявания, които ще помните дълго:

 

 

 

 

 

 

 

 

 1Разходете се с корабче с прозрачно дъно


Знаете ли, че на остров Корфу по т.нар Канал на любовта можете да се разходите с корабче с прозрачно дъно? Нарича се „Калипсо стар” и ви позволява да изследвате и да се насладите на завладяващ свят на морското дъно. С голямото си разнообразие и красота, подводния свят ще ви удиви. Като допълнение, двата морски тюлена – Симба и Анна ще ви изпълнят уникално подводно шоу, по време на кратката почивка на остров Видо.

 

 

 


 

2Качете се на вулкана Етна


Осмелете се да изкачите най-високия и най-активния вулкан в Европа! Древните гърци го наричали Стълб към небето, а гледката към кратера, изпускащ тънка струйка дим в небето над Сицилия, ще се запечата в съзнанието ви за дълго. Изследвайте страничните кратери Силвестри и слезте до красивото градче Таормина, разположено терасовидно над Средиземно море – с перфектна гледка както към вулкана, така и към морската шир.

 

 


 

3Застанете на най-западната точка на Европа


Нарича се Кабо да Рока и само на 40 км от португалската столица Лисабон ще ви предостави толкова величествена гледка към океана, че да се почувствате като миниатюрна точица. На нос Кабо да Рока има подобаващ за такова място фар, както и плоча, която удостоверява къде точно се намирате. След това ще можете съвсем спокойно да кажете, че сте били на края на света. Е, по не на западния край на Стария свят.

 

 

 


 

4Посетете пустинен град от червен пясък


Фатехпур Сикри е червен пустинен пясъчно-каменен град, в Индия недалеч от прочутия дворец-гробница Тадж Махал. Построен е от мугълския император Акбар Велики, като негова столица и дворец, в края на 16-и век. Изоставен е скоро след като е построен, когато местните кладенци са пресъхнали. И днес Фатехпур Сикри е в почти същото състояние, както от преди 300 години, изпълен с дворци и джамии. Фатехпур Сикри е бил град, по-голям от Лондон, по време на построяването си.

 

 


 

5Срещнете се с най-голямата статуя на седящия Буда


Изключителната природна красота на остров Лантау, край Хонконг, го правят любимо място, както за местните жители, така и за туристите. Забележителност е най-голямата бронзова статуя на седящия Буда, разположена на открито, която се извисява в планинския храм По Лин. Девствена природа, старо рибарско селище, дълги пясъчни плажове и чувството, когато застанете в краката на огромния Буда.

 

 

 


 

6Препускайте с кон из екзотична Доминикана


Доминикана е една от онези екзотични дестинации, за които започвате да мечтаете в мразовитите зимни дни. Обикновено се сещате за божествените плажове и гмуркането сред богатия подводен живот. Ето ви още една идея - опознайте Пунта Кана на гърба на кон. 7-часов преход с кон през девствената пустош на местността, среща с множество миниатюрни селища, чак до водопадите Салто Алто. Ако не сте яздили досега, сега е моментът да опитате.

 


 

7Разходка с катамаран в Карибско море


Прекарайте 8 блажени часа в Карибско море с почивка на приказния кубински остров Кайо Бланко. Убедете се колко нереално синя е водата, докато отпивате коктейли на борда, наслаждавате се на кубинска музика и се забавлявате под слънцето. На остров Кайо Бланко отдъхнете и потанцувайте салса.