Три подхода за красота,в които правим грешки

Грижата за кожата е много важна – не само, за да може човек да се чувства добре в нея, но и за да се поддържа нейното и цялостното здраве. За да може обаче грижата да бъде правилна, следва да се „разбият“ някои митове, а на тяхно място да „дойде“ правилната информация.

 

Мит: няма нужда от слънцезащитен продукт в облачните дни

 

Дори и в тези дни UV лъчите достигат до земната повърхност. Затова следва да се нанася защитен продукт всеки ден. Експертите предупреждават, че гримът, който има и слънцезщитен фактор, не е достатъчен, за да предпази кожата от UV лъчите. Според експертите ефективността на грима със защитен фактор срещу слънцето се равнява на този на специалния козметичен продукт, когато се нанесе 14 – 15 пъти.

 

В този смисъл, преди да се нанесе грим, следва кожата да бъде защитена със слънцезащитен продукт.

 

Мит: измиването на лицето със сапун запазва кожата здрава и я предпазва от акне

 

Когато лицето се почиства по този начин, се отнема част от естествените защитни мазнини в кожата, което може да доведе до появата на обриви и раздразнение, обясняват дерматолозите. Вместо това, е препоръчително да се използва по-нежно почистващо средство, след което да се нанесе хидратиращ или слънцезащитен продукт. Ако ще използвате сапун,той трябва да е предназначен за лице,с подходяща формула и съставки.

 

Мит: по-добре е да се изстиска гнойта от пъпката

 

Дори и да звучи нелогично за някои, това твърдение наистина е мит. При самото изстискване по-голямата част от гнойта отива по-надълбоко в кожата, причинявайки повече възпаления, които могат да доведат до появата на белези и повече гнойни пъпки.