Как да се разкрасим с обелка от банан

Бананът е известен не само с благотворното си целебно въздействие върху организма, но и с удивителните си козметични качества. На всичкото отгоре това се отнася не само за самия плод, но и за обелката. Благодарение на високата концентрацията от витамини и микроелементи, вътршената част на банановата кора има силно антиоксидантно действие. Което ще рече – пречиства кожата от натрупаните замърсявания и токсини, и активно участва в борбата срещу свободните радикали и тежките метали. Така че, банановата кора :

 

Избелваща зъбите


Избелване на зъби - след като измиете зъбите си, ги разтрийте с меката част на обелка от банан в рамките на 2 минути. Минералите в обелката (калий, калций, магнезий, манган, фосфор) са полезни за зъбите и помагат за избелването им. Накрая ги измийте отново с четка и паста, за да премахнете остатъците от банан. Повтаряйте редовно процедурата, за да постигнете желания ефект.

 

Чудесно средство за лечение на акне


Изрежете една малка част от кората на банана и разтривайте с вътрешната страна с нежни движения в продължение на 5 минути засегнатата област. Оставете да постои и след като почувствате изсушаване, изплакнете с хладка вода. Ако сте постоянни и повтаряте това най-малко три пъти на ден, акнето и пъпките ще отшумят в рамките на седмица.

 

Облекчава сърбежа и подуването на кожата


Достатъчно е да разтривате с бананова обелка проблемното място и съвсем скоро сами ще се убедите в невероятния и бърз ефект.

 

Помага в борбата срещу бръчките


Поставяйте пресни кори върху засегнатата област в продължение на 15 минути всеки ден. В рамките само на няколко седмици ще почувствате забележима промяна.

 

Лекува брадавици и псориазис


Просто наложете обелката на засегнатия участък и я втривайте в продължение на 10-12 минути два пъти всеки ден. Ефектът може и да не е мълниеносен, но определено си струва пред всички останали кремове с химическо съдържание. Важното е да бъдем търпеливи и постоянни, и резултатът ще бъде налице.

 

Успокоява подпухналите очи


Наложете обилно обелки от банан върху и около подпухналите зони. След 15-20 изплакнете с хладка вода. Зачервяването ще изчезне моментално. Това магическо действие се дължи на високото съдържание на калий в банана, който има свойството да изтегля излишната течност под кожата.