Print this page

Маски за стягане кожата на лицето с Лимон

Лимонът е богата източник на витамин Ц и както е известно има свойството да стяга отпуснатата кожа. Предлагаме ви четири маски, подходящи за мазна кожа с разширени пори.

 

1.Лимонена маска. Първата маска е изключително лесна за изпълнение. Върху предварително намазаната с крем или овлажнител кожа се нареждат лимонови резенчета. Лицето се покрива с марля и се оставя да престои така за не повече от 10 минути.


По-продължителното оставяне на лимоните може да доведе до зачервяване на кожата. След премахването им почистете лицето с памучен тампон, напоен с почистващо козметично средство. В старите книги за красота съветват дори памучният тампон да бъде потопен в неварено прясно мляко. След което лицето се изплаква с хладка вода.

 

2.Лимонено-белтъчена маска. Тя също е подходяща за по-мазен тип кожа. Благодарение на нея разширените пори се свиват, бръчките се изглаждат, а кожата леко се изсветлява.


За нея е необходимо да смесите един белтък, предварително разбит на пияна, ½ чаена лъжица пчелен мед, ½ чаена лъжичка прясно мляко (за предпочитане неварено), както и ½ чаена лъжичка прясно изстискан лимонов сок. Към този микс се добавят бадемови трици, които сгъстяват сместа. След нанасяне се засичат 20 минути. След което маската се отмива със студена вода, която допълнително ще свие порите.

 

3.Лимонена маска с жълтък. Тази маска се прилага върху мазна и отпусната кожа с широки пори. След нейното нанасяне кожата ви ще бъде почистена, стегната и изгладена.


Разрежете един лимон на две. Изцедете сока от една половинка, а в кората на изстискания лимон поставете жълтък. Оставете го да престои няколко часа. Целта е яйченият жълтък да се напои с етеричните масла, съдържащи се в кората на цитруса. След което добавете към яйцето няколко капки от изцедения лимонов сок. Така приготвената маска се нанася върху лицето, като се оставя да престои за около половин час. Отмива се със студена вода.

 

4.Лимонова маска с мед. Третирането с нея се препоръчва при загрубяла кожа с неравности. Тя действа изключително омекотяващо. Смесете 25 гр пчелен мед и сокът от ¼ лимон. Сместа се нанася, оставя се да престои от 5 до 15 минути, след което се отмива със студена вода.