Освежаващи маски със диня – лятното изкушение е полезно за кожата

Динята почиства лунички, дарява кожата с мекота и я подмладява


Класическа домашна маска за суха кожа ще си направите от динена каша. Поставете я на лицето и шията за 10-15 минути, но преди това ги минете със зехтин (или царевично олио) и си направете топъл компрес с 1 ч.л. сода.


Ако към 1 ч.л. плодов сок добавите разбит на пяна жълтък, ще получите подхранваща маска. Още помощна ще стане, ако прибавете 1 ч.л. царевично олио и 2 ч.л. сметана.


Нормалната кожа обича маска от 2 с.л. плодова каша, 1 ч.л. течен мед и 1 с.л. сметана.


maski-lice-2Тонизира лосионът от равни количества плодов сок, мляко и минерална вода. Всяка сутрин обтривайте кожата.


Със замразен плодов сок е добре да минете лицето по масажните линии. Оставете за 15-20 минути, изплакнете и нанесете подхранващ крем.


За да подейства динената козметика, първо отворете порите на мазната кожа с парна баня с лайка. След това я подсушете и сложете маска от 1 ч.л. сок и 2-3 ч.л. разбит белтък. Лосионът за този тип кожа е от краставичен и динен сок в съотношение 1:1. Всяка сутрин обработвайте с него кожата.


Подмладяваща процедура може да си направите, като напоите двуслойна марля в сок от диня и я сложите за 20 минути на лицето и шията. изплакнете с вода със стайна температура и намажете с подхранващ крем.